Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Yön ritari – kahden levyn erikoisjulkaisu

The Dark Knight 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2008Kesto: 146 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
Anamorfinen 2.39
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 207090EAN: 7321946176585

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner) ellei toisin mainita.

Elokuva

Bat­ma­nin uu­den ja syn­keämmän ima­gon hui­pen­tu­ma ei lop­pu­jen lo­puk­si oli­si kuin on­nis­tu­nut toi­min­tae­lo­ku­va il­man Jo­ke­ria esittä­neen Heath Led­ge­rin hys­tee­ri­sen hil­peää Jo­ke­ria.

Bat­ma­nin uu­den ja syn­keämmän ima­gon hui­pen­tu­ma ei lop­pu­jen lo­puk­si oli­si kuin on­nis­tu­nut toi­min­tae­lo­ku­va il­man Jo­ke­ria esittä­neen Heath Led­ge­rin hys­tee­ri­sen hil­peää Jo­ke­ria. Näyt­te­lijän yllättävä pois­me­no vain pois­ti mus­tas­ta huu­mo­ris­ta vähäi­set­kin har­maan sä­vyt. On ai­ka­moi­nen suo­ri­tus nuo­rel­ta näyt­te­lijältä pan­na Jack Nic­hol­so­nia hal­val­la, jon­ka roo­li­suo­ri­tus kah­den­kym­me­nen vuo­den ta­kai­ses­sa Tim Bur­to­nin Bat­ma­nis­sa oli ai­ka­naan ke­hut­tu. Nyt se jäi toi­sek­si. Sik­si ko­van luo­kan suo­ri­tus Led­ge­rin Jo­ke­ri oli.
Oh­jaa­ja Cris­top­her No­la­nin edel­li­nen Bat­man Be­gins yli­tetään sen vuok­si, että kä­si­kir­joi­tus­tii­mi on pys­ty­nyt luo­maan uu­sia rat­kai­su­ja, tekmään dia­lo­gis­ta eri­no­mai­sen tuo­ret­ta ja pidättäy­tymään liian pit­kik­si ve­ny­te­tyistä toi­min­ta­koh­tauk­sis­ta.
Yön ri­ta­ri aset­tuu tek­ni­sen toi­min­tae­lo­ku­van kär­ki­kas­tiin, mut­ta on­ko se klas­sik­ko? Pidän sitä Ter­mi­na­tor 2:n ver­tai­se­na, mut­ta en Bla­de Run­ne­rin, Pre­da­to­rin tai Alie­nin kal­tai­se­na kestävänä saa­vu­tuk­se­na. Tus­kin sitä tu­lee kat­sot­tua sen kym­mentä ker­taa vii­mek­si mai­nit­tu­jen ta­paan. Se ei ole kult­ti­ka­maa, mut­ta vii­meis­ten myyn­ti­me­nes­tys­ten jou­kos­sa pe­rin yli­voi­mai­nen elo­ku­va.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva elää ihmeen paljon. Visuaaliseen ilmeeseen elimellisinä kuuluvat runsaat pilvenpiirtäjäpanoroinnit väpättävät turhan usein. Mutta ääniraita puolestaan noudattaa elokuvan hyvää rytmiikkaa. Painetta saadaan tarvittaessa, mutta maltetaan myös hengähtää välillä. Kahdella levyllä. Ekstroissa 65 min. dokumentit, kuusi IMAX-kohtausta, 47 min. Gotham TV:n lähetyksiä, neljä kuvagalleriaa, kolme traileria ja kuusi tv-mainosta. (PS)
16/01/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy