Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Midway

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2019Kesto: 138 minuuttia
Julkaisija: Mislabel.dkKuva:
4K HDR 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5705535064507

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Mislabel.dk) ellei toisin mainita.

Genre

Elokuva

Pearl Har­bo­ris­ta Mi­dwayn tais­te­luun kul­ke­va so­tae­lo­ku­va yrittää löytää paik­kan­sa MSII-e­lo­ku­vien pitkässä lin­jas­sa.

Pearl Har­bo­ris­ta Mi­dwayn tais­te­luun kul­ke­va so­tae­lo­ku­va yrittää löytää paik­kan­sa MSII-e­lo­ku­vien pitkässä lin­jas­sa. Pe­rio­di­pa­ti­na on ki­vas­ti koh­dal­laan, mut­ta muu­toin tämä ei ole us­kot­ta­va, ve­toa­va tai edes kel­vol­li­nen elo­ku­va. Ai­noa poik­keus tästä ovat väläh­dyk­sinä nähtävät Ja­pa­niin si­joit­tu­vat ta­pah­tu­mat, jois­sa on imua, mut­ta ei lä­hi­main­kaan kyl­lik­si pai­noa ko­ko elo­ku­van kan­ta­mi­sek­si.
His­to­rial­li­set ta­pah­tu­mat tar­joa­vat as­kel­mer­kit köm­pelös­ti vi­ku­roi­val­le ta­ri­nal­le, jos­sa vain ja­pa­ni­lais­ten toi­met mais­tu­vat us­kot­ta­vil­ta. Ame­rik­ka­lai­set pok­ku­roi­vat, suol­ta­vat one­li­ne­rei­ta ja keräävät vaa­dit­tu­ja san­ka­ri­te­ko­ja elo­ku­va­mai­sen al­le­vii­va­tus­ti. Ker­ron­nal­li­ses­ti tämä on töksäh­te­levä, hätäi­ses­ti ko­koon kur­sit­tu dra­ma­ti­soin­ti, jo­ka oli­si ko­to­naan suo­raan vi­deol­le teh­ty­jen viih­dyk­kei­den jou­kos­sa el­leivät tek­ni­set tuo­tan­toar­vot oli­si kun­nian­hi­moi­sem­pia.
Ni­minäyt­te­lijöi­den lis­ta on teo­rias­sa va­kuut­ta­va, mut­ta ote on lep­su ja draa­ma vai­voin us­kot­ta­vaa. Sa­maan ai­kaan osa si­vuo­sien näyt­te­lijöistä vieläpä vetää eleensä sen ver­ran yli, että on help­po ku­vi­tel­la näi­den näy­tel­leen vih­reää kan­gas­ta vas­ten. Tähän ver­rat­tu­na Bruck­hei­me­rin Pearl Har­bor on suo­ras­taan ta­sa­pai­noi­nen ja hil­li­tyn tiuk­ka draa­ma.
Yk­si täh­ti aut­ta­vas­ta dra­ma­ti­soin­nis­ta, mut­ta elo­ku­va­na tämä on vi­he­liäi­nen pet­ty­mys.

Kuva

Digitaalisesti 8K:na kuvattu, mutta masentavasti vain 2K:na masteroitu ja sittemmin 4K:ksi skaalattu kuva jättää hyvin paljon toivottavaa. Keinotekoisen rakeiseksi käsitelty, mutta luvattoman pehmeä ja väritoistoltaan kelmeä kuva pettää odotukset. Lavasteet ovat komeasti kohdallaan, ja jopa laivat näyttävät komealta ilta-auringossa, mutta suuret tehosteet jäävät ponnettoman simulaatiomaisiksi ja tietokoneotokset jättävät liikaa hajurakoa studiossa kuvattuihin otoksiin. Myös HDR-väritoisto jää tässä vaisuksi kuvan tavoitellessa 1940-luvun postikortin ilmettä.

Ääni

Ääniraita hakee Dunkirkin tunnelmia niukan realistisella läsnäololla, mutta lopulta raidan vahvin osa-alue on verrattain runsas japanin käyttö. Pliisu musiikkiraita.

Ekstrat

Sekä 4K- että HD-levy ovat yllättäen ekstrattomia. Maailmalla tämän kyytipoikana on tarjoiltu heikkoa ohjaajan kommenttiraitaa ja noin tunnin sarjaa koosteita, jonka sisältämiä historiaan pureutuvia dokumentteja on jopa maltillisesti kehuttu. (IJ)
25/05/2020

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy