Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Predator

Predator - saalistaja 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1987Kesto: 107 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: DTS HD5.1
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
VET: 94922EAN: 7391772562807

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Yk­si kaik­kien ai­ko­jen par­hai­ta sci­fi-ac­tio­nei­ta ja sa­mal­la ko­ti­teat­te­rie­lo­ku­via.

Yk­si kaik­kien ai­ko­jen par­hai­ta sci­fi-ac­tio­nei­ta ja sa­mal­la ko­ti­teat­te­rie­lo­ku­via. Pa­ras Ar­nold Sc­hwar­ze­neg­ger -e­lo­ku­va. Har­va ry­mis­te­ly kestää lu­ke­mat­to­mia uu­sia kat­se­lu­ker­to­ja, ja ai­na vain ko­ti­kat­so­moon saa vie­rel­leen tut­tua seu­raa. Lämpö­ka­me­ra­mai­set sub­jek­tii­vi­set otok­set ku­vat­tiin Pre­da­to­rin sil­min, eikä te­ho­kei­no ole me­nettä­nyt yhtään viehättä­vyyttään.
S­tan Wins­to­nin luo­ma otus ei ole mikään Alien-k­loo­ni, vaik­ka toi­sin on väi­tet­ty. Jos elo­ku­van nä­kee en­simmäi­sen ker­ran, ta­voi­te­taan Ray Brad­bu­ryn ki­tey­tys sci­fi­ta­ri­noi­den en­simmäi­sestä vaa­ti­muk­ses­ta. Täy­tyy saa­vut­taa nk. sen­se of won­der lu­ki­jan ja kat­so­jan si­simmässä. Pre­da­tor täyttää tämän vaa­teen.

Kuva & ääni

Kuva näyttää tarkalta verrattuna aiempiin kohinaisiin DVD-versioihin, jotka tosin jäävät vähemmän jälkeen, kun ne skaalaa 1080p:hen. Teräväpiirto paljastaa samalla muutamia kömpelöitä tehosteita, keinotekoisesti lisättyjä svuverhoja ja tietysti näyttää herkän filmin tuovan rakeen sellaisena kuin se alkuperäisselluloidilla liki pitäen näyttikin. Suolenpätkien vaikutus kasvaa siinä määrin, että katsoja alkaa miettiä, milloin toimintaelokuvien tarpeisiin aletaan tuottaa erityisiä hajuraitoja. Ääniraidasta on vaikeampi löytää uutta ihailtavaa. Kaikki toimii kuten pitääkin.

Ekstrat

Versio on riisuttu traileria lukuun ottamatta ekstroista, joten vanha kahden levyn SE DVD kannattaa säilyttää hyllyssä kommenttiraitoineen, dokumentteineen ja haastatteluineen. (PS)
13/10/2008
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy