Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Kova kuin kivi

True Grit 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2010Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG- AVC 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 252613EAN: 7332431035935

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Kuvat

Kolmen kopla konnajahdissa (Hailee Steinfeld, Matt Damon ja Jeff Bridges)
Kolmen kopla konnajahdissa (Hailee Steinfeld, Matt Damon ja Jeff Bridges)
Hailee Steinfeld ja Matt Damon
Hailee Steinfeld ja Matt Damon
Jeff Bridges astuu luontevasti rooster Cogburnin saappaisiin
Jeff Bridges astuu luontevasti rooster Cogburnin saappaisiin
Matt Damon on leuhka, mutta hyväsydäminen Texas Ranger
Matt Damon on leuhka, mutta hyväsydäminen Texas Ranger

Elokuva

Co­he­nin vel­jes­ten uu­del­leen­fil­ma­ti­soin­ti täyttää kaik­ki hyvän ny­kylänkkä­rin vaa­ti­muk­set, mut­ta kal­pe­nee va­li­tet­ta­van selväs­ti ver­tai­lus­sa al­ku­peräis­ver­sion kans­sa.

Co­he­nin vel­jes­ten uu­del­leen­fil­ma­ti­soin­ti täyttää kaik­ki hyvän ny­kylänkkä­rin vaa­ti­muk­set, mut­ta kal­pe­nee va­li­tet­ta­van selväs­ti ver­tai­lus­sa al­ku­peräis­ver­sion kans­sa. Tämä siitä­kin huo­li­mat­ta että Jeff Brid­ges te­kee ker­ras­saan mai­nion imi­taa­tion John Way­nen Roos­ter Cog­bur­nis­ta. Myös Hai­lee Stein­feld te­kee jämäkän suo­ri­tuk­sen isänsä mur­haa­jaa jah­taa­va­na pik­ku­tyttönä — jos­kin vah­van alun jäl­keen hah­mo muut­tuu vä­hi­tel­len hie­man me­kaa­ni­sek­si. Eikä Matt Da­mon­kaan ole lo­pul­ta lain­kaan huo­no hel­lyttävän yk­sin­ker­tai­se­na apu­lai­se­na, vaik­ka roo­li tu­lee hie­noi­se­na yllä­tyk­senä useam­man ja­son­bour­ne­mai­sen roo­lin jäl­keen.
Kar­hea pin­ta on elo­ku­vas­sa hy­vin koh­dal­laan, mut­ta ta­ri­nan sie­lu tun­tuu jää­neen ko­pio­ko­neen uu­me­niin. Muu­ta­mat uu­det koh­tauk­set tuo­vat to­ki vä­riä, mut­ta eivät riittäväs­ti. Lo­pul­ta al­ku­peräi­nen on mo­nin­ver­roin pa­rem­pi elo­ku­va, mut­ta jos sitä ei oli­si näh­nyt voi­si tätä­kin var­mas­ti ylistää.

Kuva & ääni

Kiitettävän erotteleva ja komean sävykäs kuva toistaa virheettömästi loihditun miljöön kunnialla. Yksinkertaisen vähäeleisen ääniraidan vahvin elementti on Jeff Bridgesin rosoinen viskibasso, mutta myös avara luonto ja rauhallisesti soljuva musiikkiraita antavat oman mausteensa. Elokuvan traileri antoi tosin odottaa hieman rouheampaa ulosantia myös audiorintamalla, mutta aika hyvin menee näinkin.

Ekstrat

Ekstrojen mielenkiintoisinta antia edustaa kirjailija Charles Portiksesta kertova lyhyt dokumentti (31 min.). Tämän lisäksi mukana on kokoelma tavanomaisempia koosteita periodipuvustuksesta (8 min.), aseista (5 min.), kuvaussuunnittelusta (3 min.), kaupungin lavastamisesta (11 min.), näyttelelijävalinnoista (5 min.) ja Mattieta näyttelevän Hailee Steinfeldin mietteitä (5 min.). Sokerina pohjalla vielä elokuvan erinomainen traileri. Kaikki ekstrat esitetään HD-muodossa. Pakettiiin kuuluu myös elokuvan DVD-versio. (IJ)
18/08/2011

Tekijät

Ohjaaja: Joel Cohen Ethan Cohen
Pääosissa: Jeff Bridges Matt Damon Hailee Steinfeld Josh Brolin
Tarina: Joel Cohen Ethan Cohen (Charles Portiksen romaanista)
Kuvaus: Roger Deakins
Musiikki: Carter Burwell

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy