Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Dorian Gray

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2009Kesto: 112 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
VC-1 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 218038EAN: 5706137694482

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Os­car Wil­den ro­maa­niin "T­he Pic­tu­re of Do­rian Gray" pe­rus­tu­va brit­tie­lo­ku­va ker­too näyttäväs­ti tyy­li­tel­lyn ta­ri­nan nuo­ruu­des­ta ja kau­neu­des­ta — ja näi­den tyhjänpäiväi­sen ta­voit­te­lun tur­me­le­vas­ta vai­ku­tuk­ses­ta.

Os­car Wil­den ro­maa­niin "T­he Pic­tu­re of Do­rian Gray" pe­rus­tu­va brit­tie­lo­ku­va ker­too näyttäväs­ti tyy­li­tel­lyn ta­ri­nan nuo­ruu­des­ta ja kau­neu­des­ta — ja näi­den tyhjänpäiväi­sen ta­voit­te­lun tur­me­le­vas­ta vai­ku­tuk­ses­ta.
Ta­ri­na tuo viat­to­man nuo­ru­kai­sen vik­to­riaa­ni­sen maail­man pää­kau­pun­kiin Lon­too­seen, missä kiu­sauk­set ja rap­pio odot­ta­vat ha­luk­kai­ta jo­kai­ses­sa ka­dun­kul­mas­sa opiaat­tien ja help­po­jen nais­ten muo­dos­sa. Syök­sy­kier­teen al­kuun pää­se­mi­sestä pitää huol­ta uu­si seu­ra­pii­riystävä (Co­lin Firth yh­dessä par­hais­ta roo­leis­taan), jo­ka omak­suu vai­vat­ta pi­rul­li­sen men­to­rin roo­lin.
Lähtö­ti­lan ikuis­taa toi­sen ystävän maa­laus. Nar­sis­ti­sen en­si­koh­taa­mi­sen myötä nuo­ru­kai­sen ja tau­lun vä­lil­le muo­dos­tuu epä­pyhä suh­de, jo­ka an­taa sie­lun­pei­lil­le pe­rin kir­jai­mel­li­set raa­mit. Vuo­det vie­rivät he­do­nis­min pyör­teissä kun­nes on ai­ka kat­soa muo­vau­tu­nut­ta so­sio­paat­tia silmästä silmään.

Kuva & ääni

Erinomainen filmimäinen kuva on lavastettu taitaen ja miljööt hienostosaleista kaupungin laitakulmille toistuvat upean vivahteikkaasti ja elävästi. Myös kameratyöskentely on sovitettu poikkeuksellisen onnistuneesti tapahtumiin ja luo hienosti tunnelmaa. Häviötön DTS-HD Master Audio -ääniraita luo tilavan ja hallitun virikkeellisen äänimaailman, jossa myös musiikkiraidalla on suuri rooli.

Ekstrat

Ekstroissa keskikastin making of (19 min.), poistettuja kohtauksia (6 min.), hilpeitä mokia (9 min.), hyvä traileri, kuvagalleria puvustuksesta ja sarja koosteita puvustuksesta, maalauksesta, yhden kohtauksen kuvaamisesta ja erikoistehosteista (yht. 10 min.). (IJ)
12/05/2010
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy