Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Big Short

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2016Kesto: 130 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112727239

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

U­pea, hur­ja elo­ku­va vuo­den 2008 ta­lousk­rii­siin joh­ta­neen asun­to­lai­no­jen joh­dan­nais­kup­lan näh­neistä si­joit­ta­jis­ta, jot­ka pyr­kivät ku­kin ta­hol­laan ri­kas­tu­maan en­nus­ta­mal­laan ro­mah­duk­sel­la.

U­pea, hur­ja elo­ku­va vuo­den 2008 ta­lousk­rii­siin joh­ta­neen asun­to­lai­no­jen joh­dan­nais­kup­lan näh­neistä si­joit­ta­jis­ta, jot­ka pyr­kivät ku­kin ta­hol­laan ri­kas­tu­maan en­nus­ta­mal­laan ro­mah­duk­sel­la. To­den­ma­kui­nen ja yhtä ai­kaa ba­by­lo­nia­lai­sen us­ko­ma­ton ta­ri­na on van­git­se­vaa seu­rat­ta­vaa, jo­ka löytää lup­sa­kan is­kevän ot­teen kai­ken ka­tak­lis­mi­sen ty­pe­ryy­den ku­vauk­ses­saan. Tämä jos mikä on tra­gi­ko­me­dia.
Hie­no näyt­te­lijä­kaar­ti pur­sui­lee sel­lai­sia on­nis­tu­mi­sia, että ko­ko pop­pool­le oli­si mie­lellään suo­nut si­vuo­sa-Os­ca­rit. Yhtä­lail­la on­nis­tu­nut ja yllättävä va­lin­ta ovat elo­ku­van ha­vain­nol­li­set ku­vauk­set ta­lous­kei­not­te­lun ku­viois­ta, joi­ta ava­taan kat­so­jal­le mm. Ant­ho­ny Bour­dai­nin, Mar­got Rob­bien ja Se­le­na Go­me­zin in­sert­tien kaut­ta. Kir­peä kat­taus toi­mii lois­ta­vas­ti.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu Mic­hael Lewi­sin kir­jaan "T­he Big Short: In­si­de the Dooms­day Mac­hi­ne" (2010), jo­ka puo­les­taan poh­jau­tui to­si­ta­pah­tu­miin. Par­haan so­vi­te­tun kä­si­kir­joi­tuk­sen ka­te­go­rias­ta Os­ca­rin po­kan­nut elo­ku­va on­nis­tuu kai­kil­la rin­ta­mil­la.

Kuva & ääni

Minimalistisen iskevä kuosi luo miljöönsä uskottavasti. Ääniraita luottaa dialoginsa sanomansa painoon, mikä tällä kertaa kantaa paremmin kuin hyvin. Tilakanavia tai musiiikkia ei juuri huomaa kuin vasta lopputeksteissä, mutta imu on moitteeton.

Ekstrat

Ekstroissa poistettuja kohtauksia (6 min.) ja hyvät koosteet roolittamisesta (16 min.), ohjaaja Adam McKaystä (12 min.), hahmoista (12 min.), kuvauksista (11 min.) ja talouskriisistä (14 min.). (IJ)
13/08/2016

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy