Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Star Trek VI - The Undiscovered Country

Star Trek 6: Tuntematon maa 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1991Kesto: 110/113 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.35
Ääniraita: Dolby TrueHD7.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 97935EAN: 7333018023758

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Saa­gan tum­masä­vyi­sin seik­kai­lu am­men­taa her­kul­li­ses­ti kylmän­so­dan lop­pu­tun­nel­mis­ta is­tut­ta­mal­la vas­ta­ha­koi­sen kap­tee­ni Kir­kin mie­histöi­neen kes­kel­le Klin­go­nien kans­sa käytä­viä rau­han­neu­vo­te­lui­ta.

Saa­gan tum­masä­vyi­sin seik­kai­lu am­men­taa her­kul­li­ses­ti kylmän­so­dan lop­pu­tun­nel­mis­ta is­tut­ta­mal­la vas­ta­ha­koi­sen kap­tee­ni Kir­kin mie­histöi­neen kes­kel­le Klin­go­nien kans­sa käytä­viä rau­han­neu­vo­te­lui­ta. Neu­vot­te­lut pää­sevät nih­keään al­kuun kun klin­goo­ni­suurlä­het­tiläs sa­la­mur­ha­taan ja Kirk lä­he­tetään van­ki­lap­la­nee­tal­le kuo­le­maan.
Ta­ri­na yh­dis­te­lee hie­nos­ti mur­ha­mys­tee­rin ja van­ki­la­pa­koe­lo­ku­van ele­ment­tejä sa­la­liit­tojännä­rik­si, jo­ka kä­sit­te­lee san­gen ele­gan­tis­ti ih­mis­ten suh­tau­mis­ta suu­riin muu­tok­siin — oli­pa sit­ten ky­se elämän­ta­vak­si muo­dos­tu­nei­den vi­hol­li­suuk­sien lo­pet­ta­mi­ses­ta tai eläk­keel­le jää­mi­sestä. Sa­maan ai­kaan elo­ku­va pur­sui­lee kai­ku­ja to­si­maail­mas­ta muun muas­sa Stealth-pom­mit­ta­jien, NL:n ro­mah­duk­sen ja lu­ke­mat­to­mien his­to­rial­lis­ten si­taat­tien muo­dos­sa.
Le­vyltä löy­tyy sekä al­ku­peräi­nen teat­te­ri­ver­sio että kol­mel­la mi­nuu­til­la pi­den­net­ty oh­jaa­jan ver­sio.

Kuva

Upea kuva on vakaa, terävä ja värikylläinen tavalla, jolle edes kaikki nykytuotannot eivät yllä. Musta on komeasti mustaa, valkoinen draammattisen kirkasta ja värit veripisaroita myöten nätin kylläisiä olivatpa nämä punaisia tai violetteja.

Ääni

Ääniraita toistaa dialogin vaivattoman läsnäolevasti - tai vaikuttavan shatnermaisesti kuten tilanne välillä saattaa olla. Vaiheistuli, oikeussalin rummutus ja jäisen vankilaplaneetan ujellus toistuvat kaikki vaikuttavasti. Läsnäolon tuntu laajenee tilakanaviin. 7.1-kanavainen Dolby TrueHD -ääniraita vaikuttaisi olevan sama kuin aiemmalla BD-julkaisulla.

Ekstrat

Ekstrat ovat yhteneviä aiemman BD-julkaisun kanssa. Näiden keskeisintä antia edustavat mainio kooste muisteluita elokuvan synnystä (57 min.) ja ohjaajan ja käsikirjoittajan erinomainen kommenttiraita, joka 40 minuutin kohdalta alkavista hiljaisista jaksoista huolimatta kertaa hienosti tuotannon vaiheita ja tarinan vaikuttimia aina Tsernobylistä glasnostiin ja natseista tuottajien mieltymyksiin. Toinen fanikommenttiraita sitä vastoin ei oikein löydä mitään sanomisen arvoista. Lisäksi mukana on tuttu tietopankki-toiminto, teaseri (HD), traileri (HD), promopätkä (5 min.), haastatteluita (54 min.), tribuutti DeForest Kelleylle (13 min.) ja koosteet tarinan muovautumisesta (27 min.), Klingonien synnystä (21 min.), elokuvien kestokasvoista (5 min.), tarpeistosta (6 min.), Shatnerin ja Plummerin yhteisestä historiasta (5 min,), stuntmies Tom Morgasta (HD 5 min.), Shakespearen adaptoinnista klingoniksi (HD 23 min.) ja Praxis-planeetasta (HD 3 min.). Osa ekstroista löytyy boksin HD-levyltä. (IJ)
17/11/2022
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy