Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Jurassic World

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2014Kesto: 124 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083048624

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Kuvat

Elokuva

Noin 22 vuot­ta en­simmäi­sen di­no­puis­ton jäl­keen te­kijät ovat taas pys­tyttä­neet uu­den ul­ko­ruo­kin­ta­sa­fa­rin, eikä ruo­ka­lis­ta ra­joi­tu nyt muu­ta­maan tes­ti­ryhmäläi­seen vaan buf­fet-pöytään on ta­lu­tet­tu yli 20.000 mak­sa­vaa vie­ras­ta.

Noin 22 vuot­ta en­simmäi­sen di­no­puis­ton jäl­keen te­kijät ovat taas pys­tyttä­neet uu­den ul­ko­ruo­kin­ta­sa­fa­rin, eikä ruo­ka­lis­ta ra­joi­tu nyt muu­ta­maan tes­ti­ryhmäläi­seen vaan buf­fet-pöytään on ta­lu­tet­tu yli 20.000 mak­sa­vaa vie­ras­ta. T-Re­xi on nyt van­ha jut­tu, jo­hon kylläs­ty­neel­le yleisöl­le täy­tyy ha­kea uu­sia elä­myk­siä gee­ni­ma­ni­pu­laa­tion kaut­ta.
God­zil­laa, Pi­ran­ho­ja ja lu­ke­mat­to­mia mui­ta mons­te­ri-kas­tin viih­dyk­keitä seu­raa­va seik­kai­lu ei ole hu­kan­nut al­ku­peräistä DNA:­taan vaan toi­mii yhä hyvänä hu­vi­puis­toa­je­lu­na al­ku­peräi­sen ja­lanjäl­jissä. Mo­nel­la ta­paa tämä mais­tuu elo­ku­val­ta, jo­ka al­ku­peräi­nen Ju­ras­sic Park oli­si ol­lut mikä­li se oli­si teh­ty vas­ta tänä­vuon­na. Suu­ren mit­ta­kaa­van hu­vi­puis­ton esit­te­levä ja las­ten näkö­kul­mas­ta osal­taan läh­tevä seik­kai­lu ei hämmäs­tytä enää al­ku­peräi­sen jäl­keen, mut­ta se ei liioin tun­nu val­jul­ta ko­piol­ta­kaan. Tämä ei ole mes­ta­ri­teos, mut­ta pas­se­li jat­ke saa­gal­le.
E­lo­ku­van tar­joa­mat Pom­pe­jin lop­pu­ku­vat ovat alus­ta as­ti väistämättö­miä, mut­ta hah­mo­ka­val­kaa­di on ve­toa­va ja tai­val suo­ra­vii­vai­sen viih­dyttävä. Urau­nel­mis­ta ja la­jien vä­li­sestä yh­teis­työstä am­men­ta­va sa­no­ma häi­lyy jos­sa­kin kli­seen ja toi­vea­jat­te­lun vä­lissä, mut­ta tämä jää hel­pos­ti ry­mis­te­lyn jal­koi­hin. Elo­ku­va toi­mii sekä nos­tal­giat­rip­pinä, että uu­den su­ku­pol­ven kas­tee­na, ja tämä on saa­vu­tus.

Kuva, ääni & ekstrat

Upea kuva ja asiallinen ääniraita. Puisto näyttää huikealta, dinosaurukset uskottavilta ja piruetti pysyy kasassa myös ryminöiden tuoksinnassa. Ääniraita on niin ikään pätevä, mutta ei aivan niin elämyksellinen kuin olettaisi. Lopputuloksena on hyvä efektisirkus, joka miellyttää silmää, mutta ei suoranaisesti hämmästytä. Harmillisen suppeissa ekstroissa poistettuja kohtauksia (6 min.), making of (30 min.), ohjaajan ja pääosan Chris Prattin keskinäinen haastattelu (9 min.) ja koosteet tuotannosta (10 min.), dinosauruksista (16 min.) ja dinokeskuksesta (2 min.). Elokuvasta on julkaistu myös 3D-versio. (IJ)
30/10/2015

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy