Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Madagascar

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2005Kesto: 86 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 1.85*
Ääniraita: Dolby True-HD 5.1
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 200743  

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Haus­kin ani­maa­tioe­lo­ku­va sit­ten Sh­re­kin ja Ne­mon.

Haus­kin ani­maa­tioe­lo­ku­va sit­ten Sh­re­kin ja Ne­mon. Neljä New Yor­kin kes­kus­puis­ton eläin­tar­han kas­vat­tia herää haak­si­rik­kou­tu­nee­na Ma­da­gas­ca­rin saa­rel­la, missä päiväoh­jel­ma ja pe­lisäännöt ovat­kin tyys­tin eri­lai­set kuin ko­tihä­kissä.
Me­no on suo­ras­taan her­vo­ton­ta, eikä vit­sien, sket­sien ja lef­fa­viit­taus­ten (mm. Cast Away, Api­noi­den pla­neet­ta ja kaik­ki van­ki­la­pa­koe­lo­ku­vat) ryö­py­tys pysäh­dy kuin ly­hyi­den hengäh­dys­tau­ko­jen ajak­si.
E­ri­tyi­sen haus­kan lisän ka­val­ka­diin tuo­vat juo­ni­vat ping­vii­nit, jot­ka mil­tei on­nis­tu­vat va­ras­ta­maan shown sa­maan ta­paan kuin ora­va Ice Ages­sa. Tässä kui­ten­kin kaik­ki hah­mot ovat haus­ko­ja – ja mikä vielä yllättävämpää myös it­se ta­ri­na toi­mii ni­kot­te­le­mat­ta.

Kuva

Jo DVD:llä kuva oli erinomainen, mutta nyt jälki on käytännössä täydellistä. Kuva on upean terävä, moitteettoman levollinen ja väritoitoltaan sävykäs niin New Yorkin öisillä kaduilla kuin viidakon vaihtelevissa olosuhteissa. Likimain ainoa tapa parantaa kuvaa olisi lisätä syvyysvaikutelmaa siirtymällä 3D-toistoon.

Ääni

Niin sisällöllisesti kuin teknisesti ensiluokkainen ääniraita on tarjolla Dolby True-HD 5.1-muodossa englanniksi, ja DD5.1-pakattuna mm. suomeksi ja ruotsiksi. Petteri Summasen johdolla toimiva suomenkielinen dubbaus on varsin kelvollinen, mutta tälläkin kertaa alkuperäisen raidan tunnelmaa on vaikea päihittää. Englanninkielinen äänityöskentely on kauttaaltaan mahtavaa seurattavaa, mutta etenkin David Schwimmer aneemisena, lääkepumpattuna kirahvina ja Sacha Baron Cohen, alias Ali G, viidakon itserakkaana kuninkaana, onnistuvat ratkiriemukkaasti. Myös musiikkinumerot ja ääniraita muutoinkin toimivat miellyttävän eloisasti.

Ekstrat

Suomeksi tekstitetyissä ja/tai dubatuissa ekstroissa hyvä ohjaajien kommenttiraita, triviatekstitys, making of (23 min.), mokia (2 min.), musiikkivideo ja koosteet dubbauksesta (8 min.), animoinnista (5 min.), Madagascarista (8 min.) ja uutena lisänä myös elokuvan pingviineistä (9 min.). Ekstrojen kohokohta on kuitenkin pingviinien oma elokuva (DD5.1/12 min.), jolla nämä luontaiseen smokkiin verhoutuneet kommandot seikkailevat jouluisessa hengessä. Näistä lyhytelokuva ja pingiviinikooste ovat tarjolla HD-formaatissa. Lisäksi levyltä löytyy hahmojen piirto-ohjeet ja DreamWorksin animaatio-jukeboksi. (IJ)
05/05/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy