Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Departed

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2006Kesto: 151 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
VC1 2.40*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 203612EAN: 7321946117298

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.

Elokuva

Mar­tin Scor­se­sen vii­mei­nen oh­jaus kah­mi Os­ca­rei­ta ja krii­ti­koi­den hyväk­synnän, mut­ta myös pet­ty­neitä on kuul­tu.

Mar­tin Scor­se­sen vii­mei­nen oh­jaus kah­mi Os­ca­rei­ta ja krii­ti­koi­den hyväk­synnän, mut­ta myös pet­ty­neitä on kuul­tu. Kuu­lun jäl­kimmäi­siin, mut­ta pääa­sias­sa oh­jaa­jaan koh­dis­tu­vien odo­tus­ten vuok­si.
T­he De­par­ted ker­too dua­lis­ti­sen ta­ri­nan po­lii­seis­ta, jois­ta toi­nen (Matt Da­mon) pe­siy­tyy osak­si vir­ka­val­taa Bos­to­nin ir­lan­tis­lais­ma­fian joh­ta­jan (Jack Nic­hol­son) lu­kuun toi­sen (Leo­nar­do Di­Cap­rio) so­lut­tau­tues­sa it­se jär­jestöön. Mo­lem­mat yrittävät pal­jas­taa toi­sen hen­kilöl­li­syy­den. Pa­ra­noi­dia ta­ri­naa viedään me­huk­kaan dia­lo­gin sii­vittämänä eteenpäin. Lo­pul­ta on­gel­mia ai­heut­taa ai­heen pe­rimmäi­nen tut­tuus ja täh­tien pal­jous.
Hong­kong-k­las­sik­ko In­fer­nal Af­fair­sin ase­tel­ma on jo teh­ty ker­ran, eikä Nic­hol­son­kaan pys­ty luo­maan mie­len­kiin­tois­ta hah­mo­va­riaa­tio­ta kym­me­niä ker­to­ja. Da­mon jää tyhjäk­si kuo­rek­si. Sitä vas­toin Di­Cap­rio te­kee elämänsä roo­lin.

Kuva & ääni

Teknisesti erittäin laadukas julkaisu. Kuva on paitsi moitteettoman terävä myös väritoistoltaan uskottava ja luonnollinen - juuri sellainen kuin tapahtumat ja tapahtumapaikkana toimiva Boston edellyttävät. Visuaalisesti elokuva onnistuukin olemaan uskottavan karhea turvautumatta turhaan värikikkailuun, tai rakeisuuden ja käsivaraotosten viljelyyn. Ääniraita istuu elokuvaan musiikkia myöten saumattomasti, eikä petä tekniseltä laadultaankaan. Ääniraidan dynamiikka on tosin sangen jyrkkä ja paikoitellen jo hieman turhan on/off volat kaakkoon -henkinen.

Ekstrat

Ekstroissa kokoelma mielenkiintoisia, mutta tarinallisesti ohuita poistettuja kohtauksia ohjaajan alustuksin (19 min.), asiallinen dokkari miljöönä toimivan Etelä-Bostonin historiasta (21 min.), dokkari ohjaajan innostuksesta mafiaelokuviin (24 min.) ja tuiki tähdellinen traileri. Ekstrat esitetään 480i-muodossa ilman suomenkielisiä tekstityksiä. (PS/IJ)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy