Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin.
Kaikki parhaat.
DVD

Planet Terror – kahden levyn Special Edition

Grindhouse: Planet Terror 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2007Kesto: 101 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 1.79
Ääniraita: DTS6.1ES
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
VET: 204943EAN: 6438044144154

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Ve­ri suih­kuaa, suo­lenpätkät len­te­levät ja zom­biet ja­noa­vat tuo­ret­ta li­haa.

Ve­ri suih­kuaa, suo­lenpätkät len­te­levät ja zom­biet ja­noa­vat tuo­ret­ta li­haa. Pe­riaat­tees­sa tässä kai­kes­sa ole mitään uut­ta. Pa­ri­val­jak­ko Ro­bert Rod­ri­quez ja Quen­tin Ta­ran­ti­no tun­ne­tus­ti ra­kas­ta­vat ros­kae­lo­ku­via. Nyt epäi­lyttävät la­ji­tyy­pit sy­leillään Pla­net Ter­ro­ris­sa sen ver­ran kuo­liaak­si, että tämä muut­taa pa­ro­dian po­pu­laa­ri­kult­tuu­rik­si.
La­ji­tyyp­pinsä (vä­ki­val­ta, kau­hu, nai­set van­ki­las­sa) tun­te­vil­le tätä voi suo­si­tel­la vil­pittömäs­ti. Huu­mo­ril­la­kin on si­jan­sa. Mut­ta jos jo­ku ot­taa tämän to­sis­saan, on syytä huo­les­tua. Toi­min­ta näyttää pe­rin graa­fi­sel­ta, ja osa­not­ta­jien maail­man­ku­va tun­tuu nyrjähtä­neen pa­han­lai­ses­ti. Mut­ta kaik­ki tehdään am­mat­ti­mai­ses­ti.
Al­kuun si­joi­tet­tu ku­vit­teel­li­nen Mac­he­te-t­rai­le­ri on laa­dit­tu jo­pa huo­lel­li­sem­min kuin it­se elo­ku­va. 1970-lu­vun te­hos­te­mes­ta­ri Tom Sa­vi­ni vas­taa haus­kas­ta si­vu­roo­lis­ta kons­taa­pe­li To­to­na.
Ta­ran­ti­no saa rais­kaus­ta suun­nit­te­le­van var­ti­jan roo­lin, vaik­ka mies kaih­taa pal­jas­ta pin­taa elo­ku­vis­saan jo­pa epäi­lyttä­vyyk­siin saak­ka.
P­la­net Ter­ror oli en­simmäi­nen puo­lis­ko Yh­dys­val­lois­sa le­vi­te­tystä Grind­hou­se-e­lo­ku­vas­ta, jo­ka oli doub­le fea­tu­re Ta­ran­ti­non Death Proo­fin kans­sa. Eu­roo­pas­sa elo­ku­vat le­vi­tet­tiin eril­li­sinä, jo­ka pi­la­si hyvän idean. Mo­lem­mat elo­ku­vat to­sin toi­mi­vat yk­sin­kin.

Kuva, ääni & ekstrat

Sisarteoksensa Tarantinon Death Proofin tapaan kuvaa on käsitelty siten, että se näyttää samalta kuin Kino-Aulan 1970-luvun alun halpiselokuvat. Rakeisuutta, printtiroskia ja värien aaltoilua käytetään tyylikkäästi. Jopa levyn paperipäälliset on tehty monessa kourassa kuluneen näköiseksi. Ääniraita on hienoinen pettymys, sillä DTS6.1ES:n luulisi luovan paremmin tilaa. Jopa dynamiikkaa jää kaipaamaan. Voikin olla, että myös ääniraidalla retroillaan. Ekstroihin on tallennettu kommenttiraita, 24+12+13+6+17+7 min. dokumentit ja 10 min. elokuvakoulu. (PS)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy