Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Tintti ja yksisarvisen salaisuus

The Adventures of Tintin - The Secret of the Unicorn 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2012Kesto: 107 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MVC 3D 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 275247EAN: 5151162289272

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Kuvat

Jamie Bell on ilmetty Tintti. Simon Pegg ja Nick Frost ovat niin ikään itseoikeutetusti Thomson ja Thompson, eli Dupont ja Dupond - ei välttämättä siinä järjestyksessä.
Jamie Bell on ilmetty Tintti. Simon Pegg ja Nick Frost ovat niin ikään itseoikeutetusti Thomson ja Thompson, eli Dupont ja Dupond - ei välttämättä siinä järjestyksessä.
Andy Serkis lainaa paitsi kehonkielensä myös äänensä Kapteeni Haddockille
Andy Serkis lainaa paitsi kehonkielensä myös äänensä Kapteeni Haddockille
Cary Elwes on toinen lentäjistä
Cary Elwes on toinen lentäjistä
Milou on englanniksi Snowy, mikä särähtää yhä korvaan. Milou itse ei pääse puhumaan elokuvassa, mikä tuntuu oikealta ratkaisulta.
Milou on englanniksi Snowy, mikä särähtää yhä korvaan. Milou itse ei pääse puhumaan elokuvassa, mikä tuntuu oikealta ratkaisulta.

Elokuva

Tähän ei voi sa­noa kuin vau.

Tähän ei voi sa­noa kuin vau. Hergén luo­ma sar­ja­ku­vien klas­sik­ko pomp­paa kol­miu­lot­tei­sek­si elo­ku­vak­si tyy­lillä ja juu­ril­leen us­kol­li­se­na. Ste­ven Spiel­ber­gin ja Pe­ter Jack­so­nin yh­teisp­ro­jek­ti­na syn­ty­nyt elo­ku­va yh­distää ko­meas­ti sar­ja­ku­van ja elo­ku­van vah­vuu­det ja luo fik­sun, mu­kaan­sa­tem­paa­van seik­kai­lun. Vi­suaa­li­ses­ti hui­kea elo­ku­va on myös ap­loo­dien ar­voi­nen edis­ty­sas­kel 3D-e­lo­ku­vien sa­ral­la, sillä kuo­si on ele­gan­tin hiot­tu, kek­se­liään vi­rik­keel­li­nen ja tek­ni­ses­ti käytännössä täy­del­li­nen.
S­piel­berg ker­too saa­neen­sa pro­jek­til­leen it­sensä maest­ron siu­nauk­sen jo vuon­na 1983, mut­ta alun­pe­rin ih­misnäyt­te­lijöi­den va­raan ra­ken­tu­nut pro­jek­ti pää­tyi on­nek­kaas­ti odot­ta­maan ta­ka­le­vyllä 3D-tek­no­lo­gian kyp­sy­mistä, jo­ka on­kin juu­ri oi­kea tek­no­lo­gia tämän ta­ri­nan to­teu­tuk­seen. Elo­ku­van hah­mot näyttävät ereh­dyttäväs­ti esi­ku­vil­taan sar­ja­ku­vas­sa, ja myös kah­ta eri al­bu­mia — Yk­si­sar­vi­sen sa­lai­suut­ta ja Kul­ta­sak­sis­ta ra­pua — yh­distävä ta­ri­na toi­mii hie­nos­ti al­ku­peräis­ten seik­kai­lu­jen hen­gessä. Sar­ja­ku­van ruu­tu­jen vä­lil­le on kek­sit­ty pal­jon uut­ta niin ta­ri­nan kuin huu­mo­rin­kin osal­ta, mut­ta pa­haa sa­naa tästä on mah­do­ton sa­noa. Seu­raa­va Tint­ti-seik­kai­lu, Au­rin­gon temp­pe­li, on tu­los­sa vuon­na 2013, jol­loin oh­jaa­jan tuo­lil­le il­mei­ses­ti is­tuu vuo­ros­taan Pe­ter Jack­son.

Kuva

Adjektiivit komea, kekseliäs ja hauska kuvaavat yhtä hyvin elokuvan seikkailua kuin sen teknistä toteutusta. Visuaalisesti tämä on suoranainen herkkupala, jossa valo ja varjo täyttävät kuvan ja kaikki avautuu 3D:nä tilaan uskottavan hallitusti ja ehyesti. 3D:lle lähtökohta on otollinen koko elokuvan ollessa luontaisesti kolmiulotteinen, mutta silti ei voi olla ihastelematta kuinka komeasti kamera luotaa tilaansa myös fokusta ja kuvakulmia hyödyntäen. Elokuva kuvattiin taltioimalla ensin ihmisnäyttelijöiden suoritukset liiketunnistuksen keinoin ja animoimalla tämän jälkeen koko maailma näiden suoritusten ympärille. Alkuperäisiin kuvauksiin meni vajaa 2 kuukautta, mutta itse animaation hiomiseen 2 vuotta. Lopputuloksena on kasvojen ilmeitä myöten elävä ja luonnollisesti liikkuva animaatio, joka löytää mainion tasapainon realismin ja sarjakuvien ilmeen välillä.

Ääni

Ääniraita komppaa tapahtumia hienosti, ja on niin musiikin kuin tehosteiden kautta mukana joka askeleella. Alkuperäinen englanninkielinen ääniraita on taltioitu nykynormin mukaisesti häviöttömänä DTS-HD Master Audiona, josta löytyy peräti 7.1-kanavaa. Muut kielivaihtoehdot suomi mukaanluettuna on taltioitu DD5.1-muodossa. Disneyn Autot-elokuvien tapaan äänipuolella shown varastaa sivuhahmo, tässä tapauksessa Tintin aisapari Kapteeni Haddock, jota tulkitsee vaikuttavasti mm. Klonkun ja King Kongin takana häärinyt Andy Serkis.

Ekstrat

3D-version lisäksi boksista löytyy myös elokuvan 2D-versio omalta Blu-ray-levyltään. 2D-animaationakin jälki näyttää hyvältä, mutta 3D:n jälkeen loisto tuntuu jäävän puolitiehen. Myös kaikki elokuvan ekstrat on taltioitu tälle kakkoslevylle. Ekstroista löytyy hyvin elokuvan tuotantovaiheita kertaava sarja koosteita (yht. 96 min. HD), joilla kuullaan Spilebergin, Jacksonin, näyttelijöiden ja muiden tekijöiden ohella ilahduttavasti hieman myös Hergén elämänkerran kirjoittajaa Michael Farria. Koosteiden pitkästä listasta huolimatta kyse ei ole mitään turhasta silpusta, vaan mukana on pelkkää asiaa. (IJ)
26/03/2012

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy