Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Avain pakoon

The Shawshank Redemption 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1994Kesto: 143 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
1080p 1.77*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 6438194038136

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Future Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Pe­tol­li­sen vai­mon­sa ta­kia van­ki­laan jou­tu­neen mie­hen sel­viy­ty­mis­ta­ri­na ot­taa mie­li­val­tai­ses­ti joh­de­tun lai­tok­sen yh­teis­kun­nan pie­nois­ku­vak­si.

Pe­tol­li­sen vai­mon­sa ta­kia van­ki­laan jou­tu­neen mie­hen sel­viy­ty­mis­ta­ri­na ot­taa mie­li­val­tai­ses­ti joh­de­tun lai­tok­sen yh­teis­kun­nan pie­nois­ku­vak­si. Nuo­ri pank­kii­ri An­dy (Tim Rob­bins) luul­ta­vas­ti sel­viy­tyi­si missä ta­han­sa ympä­ristössä. Mus­ta elin­kau­tis­van­ki (Mor­gan Free­man) on kaup­pa­mies, jo­ka ystä­vys­tyy täy­sin eri­lai­sis­ta olo­suh­teis­ta tu­le­vaan uu­teen van­kiin. Sa­mal­la muo­dos­tuu ryhmä, jo­ka saa pal­jon ai­kaan vai­keis­sa olo­suh­teis­sa.
Kie­ron van­ki­lan­joh­ta­jan yh­dis­telmä Her­ran sa­naa ja ää­rimmäistä ah­neut­ta joh­taa 20 vuo­den päästä yllä­tyk­sel­li­seen lop­pu­tu­lok­seen. Koh­tuul­li­sen hi­taas­ti ete­nevä ta­ri­na pitää hyp­py­sissään, eikä ole oi­keas­taan lai­sin­kaan van­hen­tu­nut. Ystä­vyy­den ku­vauk­se­na se on yk­si kaik­kien ai­ko­jen par­hais­ta.
Moi­tis­ke­lin DVD-op­paan var­hai­ses­sa kir­ja­ver­sios­sa, kuin­ka suo­ma­lai­nen ni­mi Ri­ta Hayworth ja avain pa­koon te­ki vää­ryyttä al­ku­peräi­seen ver­rat­tu­na. Nöyräs­ti täy­tyi jo myöntää kir­jan uu­sin­ta­lai­tok­ses­sa, että se it­se asias­sa tar­kas­ti nou­dat­te­li Step­hen Kin­gin no­vel­lin al­ku­peräistä ni­meä. Nyt asia on rat­kais­tu uu­del­la ni­mellä Avain pa­koon, mikä vai­kut­taa hyvältä rat­kai­sul­ta vä­lillä käytössä ol­lee­seeen The Shaws­hank Re­demp­tion — avain pa­koon -ni­meen ver­rat­tu­na.

Kuva, ääni & ekstrat

Elokuvan ensimmäinen DVD-laitos oli pahamaineisen kehno teknisesti. Kehuin sitä seurannutta keräilijänkappaletta, mutta nyt BD-ajalla täytyy myöntää: se tarjoaa teräväpiirtoversioon verrattuna pehmeää ja epätarkkaa kuvaa, eikä ääniraitakaan soi yhtä sujuvasti. Kahden levyn BD-laitoksen ekstroissakin on paljon aiempaa enemmän, muun muassa kommenttiraita, traileri ja noin tunnin verran dokumentteja. (PS)
25/01/2012
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy