Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Avain pakoon

The Shawshank Redemption 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1994Kesto: 143 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
1080p 1.77*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 6438194038136

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Pe­tol­li­sen vai­mon­sa ta­kia van­ki­laan jou­tu­neen mie­hen sel­viy­ty­mis­ta­ri­na ot­taa mie­li­val­tai­ses­ti joh­de­tun lai­tok­sen yh­teis­kun­nan pie­nois­ku­vak­si.

Pe­tol­li­sen vai­mon­sa ta­kia van­ki­laan jou­tu­neen mie­hen sel­viy­ty­mis­ta­ri­na ot­taa mie­li­val­tai­ses­ti joh­de­tun lai­tok­sen yh­teis­kun­nan pie­nois­ku­vak­si. Nuo­ri pank­kii­ri An­dy (Tim Rob­bins) luul­ta­vas­ti sel­viy­tyi­si missä ta­han­sa ympä­ristössä. Mus­ta elin­kau­tis­van­ki (Mor­gan Free­man) on kaup­pa­mies, jo­ka ystä­vys­tyy täy­sin eri­lai­sis­ta olo­suh­teis­ta tu­le­vaan uu­teen van­kiin. Sa­mal­la muo­dos­tuu ryhmä, jo­ka saa pal­jon ai­kaan vai­keis­sa olo­suh­teis­sa.
Kie­ron van­ki­lan­joh­ta­jan yh­dis­telmä Her­ran sa­naa ja ää­rimmäistä ah­neut­ta joh­taa 20 vuo­den päästä yllä­tyk­sel­li­seen lop­pu­tu­lok­seen. Koh­tuul­li­sen hi­taas­ti ete­nevä ta­ri­na pitää hyp­py­sissään, eikä ole oi­keas­taan lai­sin­kaan van­hen­tu­nut. Ystä­vyy­den ku­vauk­se­na se on yk­si kaik­kien ai­ko­jen par­hais­ta.
Moi­tis­ke­lin DVD-op­paan var­hai­ses­sa kir­ja­ver­sios­sa, kuin­ka suo­ma­lai­nen ni­mi Ri­ta Hayworth ja avain pa­koon te­ki vää­ryyttä al­ku­peräi­seen ver­rat­tu­na. Nöyräs­ti täy­tyi jo myöntää kir­jan uu­sin­ta­lai­tok­ses­sa, että se it­se asias­sa tar­kas­ti nou­dat­te­li Step­hen Kin­gin no­vel­lin al­ku­peräistä ni­meä. Nyt asia on rat­kais­tu uu­del­la ni­mellä Avain pa­koon, mikä vai­kut­taa hyvältä rat­kai­sul­ta vä­lillä käytössä ol­lee­seeen The Shaws­hank Re­demp­tion — avain pa­koon -ni­meen ver­rat­tu­na.

Kuva, ääni & ekstrat

Elokuvan ensimmäinen DVD-laitos oli pahamaineisen kehno teknisesti. Kehuin sitä seurannutta keräilijänkappaletta, mutta nyt BD-ajalla täytyy myöntää: se tarjoaa teräväpiirtoversioon verrattuna pehmeää ja epätarkkaa kuvaa, eikä ääniraitakaan soi yhtä sujuvasti. Kahden levyn BD-laitoksen ekstroissakin on paljon aiempaa enemmän, muun muassa kommenttiraita, traileri ja noin tunnin verran dokumentteja. (PS)
25/01/2012
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy