Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Lady in the Water

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2006Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
VC1 1.85*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1 EX
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 203270EAN: 7321944829698

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.

Elokuva

Kuu­den­nen ais­tin ja Kylän oh­jaa­jan uu­sin elo­ku­va on koo­mi­nen sa­tu ve­si­nym­feistä, ruo­ho­koi­ris­ta, tuo­ma­ria­pi­nois­ta ja jät­ti­kot­kas­ta ker­ros­ta­loyh­teisöön is­tu­tet­tu­na.

Kuu­den­nen ais­tin ja Kylän oh­jaa­jan uu­sin elo­ku­va on koo­mi­nen sa­tu ve­si­nym­feistä, ruo­ho­koi­ris­ta, tuo­ma­ria­pi­nois­ta ja jät­ti­kot­kas­ta ker­ros­ta­loyh­teisöön is­tu­tet­tu­na. Ai­nek­set sinällään ovat hyvät ja idea kau­hu­ta­ri­nan ja il­ta­sa­dun yh­teen­so­vit­ta­mi­ses­ta mie­len­kiin­toi­nen, mut­ta lop­pu­tu­los tuo lä­hinnä mie­leen sak­sa­lai­sen fan­ta­sia­pe­lin sääntö­kir­jan ta­vaa­mi­sen.
Jän­nittävä tai mie­len­kiin­toi­nen tämä ei ole, mut­ta het­kittäin kai­kes­sa omi­tui­suu­des­saan var­sin haus­ka. Paul Gia­mat­ti on san­ka­ril­li­se­na ta­lon­mie­henä ker­ras­saan hil­peä ta­paus, erään­lai­nen hie­nos­tu­mat­to­man Sher­lock Hol­me­sin ja kal­juun­tu­van Tar­za­nin pos­ke­ton yh­dis­telmä, jo­ka yrittää is­tut­taa ta­lon asuk­kai­ta mys­tee­rin roo­lei­hin eikä pelkää su­kel­taa ui­ma-al­taan al­ta löy­tyvään on­ka­loon yh­dessä elo­ku­van muis­tet­ta­vim­mis­ta koh­tauk­sis­ta. Sa­moin yh­teisöön muut­ta­va elo­ku­vak­rii­tik­ko ir­rot­taa pa­ri nau­rua tuo­mal­la elo­ku­vaan omi­tui­sen me­ta­ta­son, ja toi­mien kai sa­mal­la jon­kin­lai­se­na oh­jaa­jan yli­pai­ne­vent­tii­linä. Sen si­jaan usein elo­ku­vis­saan pii­pah­ta­val­la oh­jaa­jal­la it­sellään on tässä jo liian iso roo­li.

Kuva & ääni

Teräväpiirtojulkaisu pääsee irti aiemman DVD-julkaisun pahimmasta synnistä, runsaasta värinästä, ja kuva on nyt käytännössä moitteettoman levollinen. Terävyyden suhteen kuva sen sijaan jättää toivomisen varaa, sillä vaikkei jälki olekaan suoranaisesti suttuista, toistuu moni yksityiskohta turhan pehmeästi. Väritoistoltaan jälki on niin ikään hieman mutaista, mikä lienee tarkoituksellinen valinta vetinen miljöö huomioiden. Ääniraita aloittaa vahvasti upottaen katsojan kuplien, kaikujen ja virtaavan veden maailmaan James Newton Howardin musiikin toimiessa hienona taustana. Anti ei kuitenkaan lopulta yllä satuelokuvalta odotetulle tasolle ja kun vielä musiikkikin alkaa toistaa pahasti itseään jää kokonaisuudesta varsin vaisu vaikutelma.

Ekstrat

Aiemmalta DVD-julkaisulta siirretyissä ekstroissa ohjaaja selventää visiotaan (5min), making of -minidokkareita (35min), pätkiä koekuvauksista (2min), pieleen menneitä otoksia (3min), vaatimattomia poistettuja kohtauksia (5min), hilpeän merkillinen teaseri ja traileri. (IJ)
13/10/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy