Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Framon främsta linjen

Etulinjan edessä 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2004Kesto: 120 minuuttia
Julkaisija: Buena VistaKuva:
Anamorfinen 1.82
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
  EAN: 7393834462100

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Buena Vista) ellei toisin mainita.

Elokuva

Å­ke Lind­ma­nin so­tae­lo­ku­van tär­kein mo­tii­vi on lä­hentää suo­men- ja ruot­sin­kie­li­siä toi­sen maail­man­so­dan ai­kai­sen yh­tei­sen his­to­rian avul­la, ai­na­kin kie­lel­li­ses­ti.

Å­ke Lind­ma­nin so­tae­lo­ku­van tär­kein mo­tii­vi on lä­hentää suo­men- ja ruot­sin­kie­li­siä toi­sen maail­man­so­dan ai­kai­sen yh­tei­sen his­to­rian avul­la, ai­na­kin kie­lel­li­ses­ti. Suo­men­ruot­sa­lais­ten Jr 61:n Tien­haa­ras­sa te­kemät san­ka­ri­teot tun­nus­te­taan, mut­ta sitä ei juu­ri­kaan ole pai­no­tet­tu, että ryk­ment­ti oli tyys­tin ruot­sin­kie­li­nen, vaik­ka se oli alis­tet­tu maan nuo­rim­pa­na evers­ti­na tu­tuk­si tul­leel­le suo­men­kie­li­sel­le Al­po Mart­ti­sel­le.
Ta­ri­nan san­ka­ri on myö­hem­min tie­de­mie­hen uran mm. Kaf­kan tun­ti­ja­na Tuk­hol­mas­sa luo­nut luut­nant­ti Har­ry Järv, Lau­ri Tör­nin ve­roi­nen kau­ko­par­tio­mies.
D­ra­ma­tur­gia ja dia­lo­gi tun­tu­vat kan­keil­ta, mut­ta do­ku­men­ti­no­mai­suu­den, ai­to­jen ti­lan­ne­ku­vien ja ve­te­raa­nien käyttö tuo­vat mu­kaan lisäar­voa. Myös se on poik­keuk­sel­lis­ta, että kai­kil­la hah­moil­la on oi­kea esi­ku­van­sa.

Kuva & ääni

Laadukas kuva luo oikeaa tunnelmaa haaleilla väreillä, mutta muutama häiriö laskee pisteitä. Tyylikkäästi työstetty ääniraita.

Ekstrat

Ekstroissa veteraani Harry Järvin 10 min. haastattelu, 22 min. dokumentti, faktaruutuja, still-kuvia, traileri ja tv-mainoksia. (PS)

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy