Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Auringonlaskun katu - Special Collector's Edition

Sunset Boulevard 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1950Kesto: 106 minuuttia
Julkaisija: FinnkinoKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 32837EAN: 6415015505572

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Hol­lywoo­din op­por­tu­nis­min ja kor­rup­tion tark­ka­silmäi­nen ja ar­mo­ton tut­kiel­ma.

Hol­lywoo­din op­por­tu­nis­min ja kor­rup­tion tark­ka­silmäi­nen ja ar­mo­ton tut­kiel­ma. Sa­mal­la ker­to­mus ih­mi­sen jul­muu­des­ta.
Men­nei­den suu­ruuk­sien muis­te­lu joh­taa Glo­ria Swan­so­nin esittämän mykkäe­lo­ku­van täh­den hul­luu­teen, jo­ka vie sa­mal­la gi­go­lo­mai­sen tu­si­na­kir­jai­li­jan mu­ka­naan.
Al­ku­koh­tauk­ses­taan kuu­lui­sa. On vä­hintään­kin ou­toa, että ker­to­ja (Wil­liam Hol­den) aloit­taa tu­ri­nan­sa kel­lues­saan kuol­lee­na ui­ma-al­taas­sa. Von St­ro­heim lois­taa si­vuo­sas­saan ex-oh­jaa­ja/­ho­vi­mes­ta­ri­na.
Louis B. Mayer hais­tat­ti oh­jaa­ja Bil­ly Wil­de­ril­le pas­kat en­nak­ko­kat­se­lun jäl­keen ja De­Mil­le suos­tui esittämään it­seään! Elo­ku­vaa tut­ki­taan edel­leen ku­va ku­val­ta. Ei voit­ta­nut par­haan elo­ku­van Os­ca­ria, kos­ka oli aka­te­mial­le liian ki­peää tot­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas mustavalkokuva ja puhtaalta kuulostava monoraita. Ekstroihin on tallennettu kommenttiraita Billy Wilderin elämänkerturi Ed Sikovilta, 26+14+14 min. dokumentit, Hollywoodin kartta, kuvagalleria, traileri ja alkuperäisen ruumishuonekohtauksen käsikirjoitus.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy