Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Equalizer 3

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2023Kesto: 109 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018028050

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Lyy­ri­nen ker­to­mus lau­piaas­ta sa­ma­ria­lai­ses­ta, jo­ka löytää odot­ta­mat­to­man rau­han Amal­fin ran­ni­kol­ta, mut­ta jou­tuu vielä ojen­ta­maan pai­kal­lis­ta ma­fiaa ve­ri­sek­si äi­tyvässä kos­to­ral­lis­sa.

Lyy­ri­nen ker­to­mus lau­piaas­ta sa­ma­ria­lai­ses­ta (Den­zel Was­hing­ton), jo­ka löytää odot­ta­mat­to­man rau­han Amal­fin ran­ni­kol­ta, mut­ta jou­tuu vielä ojen­ta­maan pai­kal­lis­ta ma­fiaa ve­ri­sek­si äi­tyvässä kos­to­ral­lis­sa. Tämä on kuin ker­to­mus kau­pun­kiin rat­sas­ta­vas­ta leh­mi­po­jas­ta, jo­ka ha­luai­si sie­mail­la cap­pu­ci­no­ja au­rin­gon­las­kuun saak­ka, mut­ta jou­tuu sen si­jaan opet­ta­maan rau­haa rik­ko­via pis­to­le­ro­ja.
Näpsäkkä vi­gi­lan­te-ku­vaus liik­kuu pit­kin tut­tu­ja uria, mut­ta ihas­tut­ta­van va­kaal­la ot­teel­la. Amal­fin ran­ni­kon mai­se­mat hengäs­tyttävät siinä missä rau­haa pil­kut­ta­vat ve­ri­teot­kin. Ta­ri­na on se­kin pas­se­lin mo­nisäi­kei­nen ja hah­moil­taan ve­toa­va mo­der­ni­saa­tio kum­mi­se­distä ja Eas­twoo­din länkkä­reistä. Har­va jat­ko-o­sa on edeltä­jiään pa­rem­pi, mut­ta tässä näyt­te­lijä Was­hing­to­nin ja oh­jaa­ja Fu­quan yh­teis­työssä tren­di on selväs­ti ylöspäin. Jo­pa dia­lo­gi yltää tässä pal­kit­se­val­le ta­sol­le tar­jo­ten useam­man hel­men ta­va­no­mai­sen lä­tinän lo­mas­sa.
Yk­sin­ker­tai­nen, mut­ta toi­mi­va kos­to­ral­li saa ta­ri­nan­sa tun­tu­maan lyy­ri­seltä vää­ryyk­sien oi­kai­sul­ta. Lui­ta ru­ti­see ja ver­ta las­ke­taan, mut­ta vain sen ver­ran kuin oi­keus vaa­tii. Taa­juu­kor­jain löytää siis tässä ta­son­sa pe­rin pal­kit­se­vas­ti.

Kuva

Komean tumma, värikylläinen ja HD-sarjassa erinomaisen erotteleva kuva. Musta on paljon puhuvaa, mutta myös kaikki sen valoisammalla puolella toistuu elokuvamaisen läsnäolevasti. Maukkaasti käytetyt Italian rannikon maisemat lisäävät annin gravitasta mukavasti.

Ääni

Virkeä ja kunnianhimoisen musikaalinen ääniraita treenaa peruskuntoa kasaan kunnes on aika nostaa intensiteettiä. Ambienssi, tilakuva ja dialogi istuvat kokonaisuuteen kauniisti. Mainio musiikkiraita.

Ekstrat

Tekstitetyissä ekstroissa poistettuja kohtauksia (18 min.), musiikkivideo ja hyvä sarja koosteita ohjaajan ja Washingtonin yhteistyöstä (7 min.), päähahmosta (6 min.), toiminnasta (6 min.), Amalfin rannikosta (6 min.) ja Washingtonin ja Dakota Fanningin jälleennäkemisestä (5 min.). (IJ)
02/02/2024
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy