Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Back to the Future

Paluu tulevaisuuteen 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1985Kesto: 116 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC-1 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 93052  

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Tei­ni­poi­ka pa­laa 30 vuot­ta ajas­sa taak­sepäin ja on vähällä sot­kea van­hem­pien­sa avio-on­nen.

Tei­ni­poi­ka (Mic­hael J. Fox) pa­laa 30 vuot­ta ajas­sa taak­sepäin ja on vähällä sot­kea van­hem­pien­sa avio-on­nen. Sym­paat­ti­ses­ti ka­jah­ta­nut tie­de­mies (Ch­ris­top­her Lloyd) ka­ve­ri­naan ai­ka­ja­nan oi­ko­mi­nen on kui­ten­kin mah­dol­lis­ta.
T­ri­lo­gian ykkö­so­sa on jäl­jit­te­lemättömän lois­ta­va ai­ka­seik­kai­lu, jon­ka poi­ka­mai­nen huu­mo­ri ja vil­pitön seik­kai­lu­hen­ki ve­toa­vat hämmäs­tyttävän hy­vin vielä 25 vuot­ta en­si-il­lan jäl­keen. Sa­maa ei voi sa­noa mo­nes­ta­kaan muus­ta gen­ren elo­ku­vas­ta. Tri­lo­gias­ta tämä on ai­noa jo­ka toi­mii myös it­senäi­senä elo­ku­va­na, jol­lai­sek­si se alun­pe­rin suun­ni­tel­tiin­kin. Myös De­Lo­rean näyttää ai­ka­rau­ta­na hyvältä, vaik­ka to­sielämässä mel­ko traa­gi­nen flop­pi oli­kin.

Kuva & ääni

Aiempi DVD ylsi vain keskitason toistoon, joten keskikastin Blu-raykin on merkittävä parannus. Kuva on nyt moitteettoman levollinen ja ajoittain myös ilahduttavasti erottelevampi kuin mihin paraskaan DVD on pystynyt. Jälki jää pääosin hieman pehmeäksi, mutta minkäänlaista roskaa tai värinää ei ole enää havaittavissa. Häviötön DTS-HD Master Audio -ääniraita soi puhtaasti ja erottelevasti, ja toimii verrattain mukavasti myös tilassa.

Ekstrat

Runsaissa ekstroissa ohjaajan ja tuottaja/käsikirjoittaja Bob Galen haastattelusta koottu valaiseva kommenttiraita, Bob Galen ja tuottaja Neil Cantonin kommenttirata, kolme kuva-kuvassa-kommentaaria (storyboardeja, triviaa ja making of -sälää), hyvä sarja poistettuja kohtauksia kommentein (11 min.), mokia (3 min.), erinomainen making of (yht. 56 min.), kooste musiikista (6 min.), Michael J. Foxin haastattelu (10 min.), maskeeraustestejä (2 min.), lisäkohtaus storyboardeina kommenttien kera (4 min.), teaseri, Power of Love -musiikkivideo ja kuvagalleria. Lisäksi mukana on kolme vanhempaa making of -koostetta (yht. 57 min.). Ekstrat on tekstietty kattavasti suomeksi ja osa esitetään HD-muodossa. Tässä erillisenä arvioitu elokuva on saatavilla osana trilogiaboksia. (IJ)
07/12/2010
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy