Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Isku Mogadishuun

Black Hawk Down 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2001Kesto: 138 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.36
Ääniraita: DTS
Dolby Digital 5.1
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Genre

Elokuva

Tämä on so­taa, tämä on tot­ta.

Tämä on so­taa, tämä on tot­ta. Rid­ley Scott sai ny­kyai­kais­ta kau­pun­ki­so­dankäyn­tiä ku­vaa­vaan elo­ku­vaan­sa mah­ta­van kas­tin, mut­ta hen­kilöt on häi­vy­tet­ty upeal­la ta­val­la ko­ko­nai­suu­teen.
Sik­si huo­mio kiin­nit­tyy epäo­len­nai­suuk­siin. So­ma­le­ja ei ole ko­vin pal­jon saa­tu hou­ku­tel­tua mu­kaan pro­jek­tiin. Scott ei tiedä mitään si­ka­reis­ta: Bo­li­va­rin be­li­co­sot näyttävät pe­rin kum­mal­li­sil­ta.
Kaik­ki muu on­kin koh­dal­laan. Voi sa­noa, että ko­viin en­nak­ko-o­do­tuk­siin näh­den Scott on­nis­tui hy­vin ja loi jo­tain uut­ta so­tae­lo­ku­van la­ji­tyyp­piin. Ai­nai­siin san­ka­ri­ku­vauk­siin on jo kylläs­tyt­ty.
Vä­ki­val­lal­la­kaan ei tur­hia mässäillä. It­se asias­sa Spiel­ber­gin Pe­las­ta­kaa So­ta­mies Rya­nin al­ku on sho­kee­raa­vam­pi. Scot­tin maail­ma on kui­ten­kin pe­lot­ta­vam­pi.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva toistaa erinomaisella tavalla vaikean materiaalin, tyylitellyn värimaailman ja dokumenteista tutun tarkoituksellisen rakeisuuden. Kahdesta hienosta ääniraidasta (DD/DTS5.1) DTS:n soundi on Dolbya lämpimämpi ja enemmän läsnä. Molemmat ääniraidat ovat joka tapauksessa viiden tähden tasoa. Ekstroihin on tallennettu 24 min. dokumentti, filmografiat ja DVD ROM-osion näytönsäästäjiä. (PS)

Tekijät

Ohjaaja: Ridley Scott
Pääosissa: Josh Hartnett
Tarina: Mark Bowden Ken Nolan
Kuvaus: Slawomir Idziak
Musiikki: Hans Zimmer

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy