Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Pianist

Pianisti 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2002Kesto: 149 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 1.85*
Ääniraita: DTS-HDMA5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 106186  

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Puo­lan­juu­ta­lai­sen pia­nis­tin ja sä­veltäjän Wla­dys­law Sz­pil­ma­nin omaelämä­ker­taan pe­rus­tu­va hu­maa­ni ja ins­pi­roi­va sel­viy­ty­mis­ta­ri­na.

Puo­lan­juu­ta­lai­sen pia­nis­tin ja sä­veltäjän Wla­dys­law Sz­pil­ma­nin (1911-2000) omaelämä­ker­taan pe­rus­tu­va hu­maa­ni ja ins­pi­roi­va sel­viy­ty­mis­ta­ri­na. Ta­pah­tu­mat si­joit­tu­vat toi­sen maail­man­so­dan ai­kai­seen Var­so­vaan nat­sien al­kaes­sa val­loit­taa Eu­roop­paa ja jat­ku­vat ai­na so­dan lop­puun as­ti. Elo­ku­va on Sz­pil­ma­nin he­ti so­dan jäl­keen kir­joit­ta­mal­le teok­sel­le var­sin us­kol­li­nen ku­va­tes­saan jär­kyttä­viä­kin ta­pah­tu­mia kylmän ob­jek­tii­vi­ses­ti, kiih­koi­le­mat­ta. Sz­pil­man sel­viy­tyy so­das­ta hen­gissä op­ti­mis­miin poh­jaa­val­la elämän­ha­lul­laan ja en­nen­kaik­kea in­to­hi­mol­laan mu­siik­kiin. Frédé­ric Cho­pi­nin mu­siik­ki oli Sz­pil­ma­nil­le tär­keää ja myös elo­ku­vas­sa maan­mie­hen sä­vel­lyk­set ovat mer­kittävässä roo­lis­sa.

Kuva & ääni

Audiovisuaaliselta toteutukseltaan upea elokuva saa Blu-rayllä tasokkaan käsittelyn, mutta kuva jättää toivomisen varaa. Erinomaisen levollinen ja väritoistoltaan hallittu kuva on vain keskinkertaisen tarkka, vaikka DVD-taso jääkin taakse. Häviötön DTS-HD Master Audio -ääniraita on sitä vastoin hienosti tehtävien tasalla luoden uskottavan minimalistista tunnelmaa vain rikkoakseen sen hienoilla piano-osuuksilla ja taistelun äänillä.

Ekstrat

Aiemmasta Blu-raystä poiketen nyt mukana on myös ekstroja: traileri, mittava making of -kooste (40 min.) ja kolme haastattelua käsikirjoittaja Ronald Harwoodin (21 min.), Szpilmanin pojan (30 min.) ja pojanpojan (3 min.) kanssa. Näistä parasta antia edustuvat kaksi ensimmäistä haastattelua, jotka tarjoavat runsaasti lisätietoa tositapahtumista ja niiden vaikutuksista ihmisiin. Kirjamaisessa pahvikotelelossa myös vihkonen. (MT/IJ)
27/02/2011

Tekijät

Ohjaaja: Roman Polanski
Pääosissa: Adrien Brody Thomas Kretschmann Emilia Fox Julia Rayner
Tarina: Ronald Harwood (Wladyslaw Szpilmanin kirjasta)
Kuvaus: Pawel Edelman
Musiikki: Wojciech Kilar

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy