Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Ike – sodan keskipisteessä

Ike: Countdown to D-Day 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2004Kesto: 85 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 111412EAN: 5050582307535

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Hämmäs­tyttävän on­nis­tu­nut fil­ma­ti­soin­ti Ei­sen­howe­ris­ta liit­tou­tu­nei­den ylipääl­likkönä Nor­man­dian mai­hin­nou­sun al­la.

Hämmäs­tyttävän on­nis­tu­nut fil­ma­ti­soin­ti Ei­sen­howe­ris­ta liit­tou­tu­nei­den ylipääl­likkönä Nor­man­dian mai­hin­nou­sun al­la. Vaik­ka pääo­saan Tom Sel­leck on yllä­tys­va­lin­ta roo­liin­sa eikä välttämättä ole fyy­si­ses­ti mikään il­met­ty Ike, hän te­kee odot­ta­mat­to­man us­kot­ta­van ja ka­ris­maat­ti­sen roo­lin ih­mislä­hei­senä joh­ta­ja­na, jon­ka nis­kaan kaik­ki ka­sau­tui.
Te­le­vi­sio-taus­tas­ta, vaa­ti­mat­to­mas­ta bud­je­tis­ta ja 20-päivän ku­vau­sa­jas­ta huo­li­mat­ta tämä kamp­pai­lee sa­mas­sa sar­jas­sa Pe­las­ta­kaa so­ta­mies Rya­nin ja Tais­te­lu­to­ve­rei­den kans­sa. Jip­po on siinä, että tässä kes­ki­tytään ai­kaan en­nen eri­kois­te­hos­te-syöppöjä tais­te­lui­ta, jo­ten re­surs­sit voi­daan oh­ja­ta us­kot­ta­vaan – ja to­del­la­kin on­nis­tu­nee­seen – la­vas­tuk­seen ja pu­vus­tuk­seen, eikä nal­lei­hin ja bit­ti­vii­lauk­siin. Tu­lok­se­na on tii­vis­tun­nel­mai­nen ja pai­nos­ta­va, mil­tei jän­ni­tyk­seen pa­kah­dut­ta­va ku­vaus rau­has­ta en­nen myrs­kyä ja kai­kis­ta niistä pie­nistä te­kijöistä, jois­ta mas­sii­vi­sen ope­raa­tion on­nis­tu­mi­nen oli kiin­ni.

Kuva & ääni

Teknisesti erinomainen julkaisu. Laajakuva on komean värikäs ja elävän vivahteikas - väritoistoa on käsitelty haalistaen jälkeä noin kolmanneksella, mikä tuntuu olevan toisesta maailmansodasta kertovien teosten kohdalla lähes perusvaatimus. Sen enempää kohinaa kuin minkäänlaista ylimääräistä värinää kuvassa ei tarvitse surkutella. Dialogi on moitteettoman selkeää ja äänimaailma on kaikin puolin kunnossa. Tilakuva on hillityn vaatimaton, mutta musiikki ja myös harvat tehosteet toimivat hyvin.

Ekstrat

Ekstroissa hyvä dokumentti elokuvan teosta sekä poikkeuksellisen onnistunut kommenttiraita, jolla ohjaaja, kirjoittaja Lionel Chetwynd ja Selleck kertovat elävästi ja aidon innostuneesti kokemuksistaan. Kommenttiraita onkin yksi parhaista pitkään aikaan, ja ehdottomasti paras toistaiseksi vastaan tulleista tv-tuotannoista. (IJ)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy