Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Monsterit-yliopisto

Monsters University 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2013Kesto: 104 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 1.78*
Ääniraita: DTS-HD MA7.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 8717418399894

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Disney) ellei toisin mainita.

Elokuva

”­Nuk­ku­maan, huo­men­na on kou­luyö!”.
Mons­te­rit Oy:n jat­ko-o­sa toi il­mi mie­len­kiin­toi­sen asian. 1990-lu­vun lop­pu­puo­lel­la syn­ty­neet tytöt ovat nyt 15 vuo­den hui­teil­la ja he syök­syivät jou­kol­la kat­so­maan teat­te­riin lap­suu­ten­sa san­ka­rei­ta, Ta­re Kar­vas­ta ja Ma­si Pal­lopäätä. Nos­tal­giail­miöt tu­le­vat ny­kyään pie­nellä vii­peellä.
Täy­tyy to­sin myöntää, että kes­ki-ikäi­senä­kin eh­din jo pa­ri ker­taa miet­tiä, mil­loin elo­ku­van BD-ver­sio tu­lee kaup­poi­hin. Jon­kin­moi­nen saa­vu­tus siis.
Kun en­simmäi­nen elo­ku­va pa­ro­di­soi tie­teis­seik­kai­lu­ja, jat­ko-o­sa ot­taa tun­tu­maa opis­ke­luai­hees­ta. Sa­mal­la Pi­xa­rin hu­ma­nis­tit te­kevät pi­laa ame­rik­ka­lai­sen yh­teis­kun­nan kil­pai­lu­vie­tistä. Kun­niaa tehdään Step­hen Kin­gin ja Brian De­Pal­man Car­riel­le, ja saa­pa jenk­kien so­ta­kot­ka­kin osan­sa.
Jat­ko-o­sa on hal­lit­tu, vauh­di­kas ja ta­sa­pai­noi­nen ko­me­dia. Äläkä mis­saa lop­pu­teks­tien jäl­keen tu­le­vaa vii­meistä ga­gia.

Kuva, ääni & ekstrat

Referenssitason kuvaa ja ääntä. Ei mitään liikaa, eikä mitään liian vähän. Suomidubbaus toimii pääkaksikon osalta hyvin, mutta tarjolla on vain DD5.1. Sen on vaikea panna kampoihin alkuperäiselle HD7.1 äänelle ja John Goodmanin, Billy Cristalin; Steve Buscemin tai Helen Mirrenin tapaisille lahjakkuuksille. Yksi käännösvirhekin taisi jäädä, sillä hirviöoppilaat eivät odota koulupäivää, vaan kouluyötä. Se on suomen ja kääntäjien kunniaksi sanottava, että nimiä me osataan antaa jenkkejä paremmin. Ilmiö on muutenkin tuttu suomalaisesta Disney-historiasta jo 1950-luvulta. Esimerkiksi ruotsalaisen Kalle Ankan nimet ovat suorastaan valjuja verevän Aku Ankka –katraan rinnalla, joka ei hävennyt Carl Barksin keksintöjen rinnalla. Ekstroissa kommenttiraita ja Pixarin 7 min. lyhytelokuva ”Sininen sateenvarjo”. Takakansi ilmoittaa keston roimasti alakanttiin. (PS)
22/11/2013

Tekijät

Ohjaaja: Dan Scanlon
Musiikki: Randy Newman

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.

Samalta ohjaajalta

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy