Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin.
Kaikki parhaat.
DVD

The Fall of the House of Usher

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1960Kesto: 79 minuuttia
Julkaisija: MGMKuva:
Anamorfinen 2.21
Ääniraita: Dolby Digital Mono
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Van­ha kun­non vel­ho vielä oh­jaa­jan pui­kois­sa.

Van­ha kun­non vel­ho vielä oh­jaa­jan pui­kois­sa. Ro­ger Cor­man pa­nee E.A. Poe­ta en­simmäistä ker­taa men­nen tul­len, mut­ta tun­nel­ma on koh­dal­laan.
Tähän voi ver­ra­ta vain Reed Cran­dal­lin War­ren-yh­tiöl­le piirtä­miä Poe-sar­ja­ku­via. Vin­cent Pri­cen hie­no­ja roo­le­ja. Kä­si­kir­joi­tuk­ses­ta vas­ta­si sci­fin vil­li­mies Ric­hard Mat­he­son.
Al­ku­teks­tien mu­kaan elo­ku­van ni­mi on yk­sin­ker­tai­ses­ti “­Hou­se of Us­her”. Al­ku­peräi­nen no­vel­li löy­tyy Korp­pi ja kul­ta­kuo­riai­nen -ko­koel­mas­ta (Sa­po 141, WSOY 1972).
Huo­maa Red Shoes -e­lo­ku­van ar­vion koh­dal­ta, mitä Wi­tik­ka ja Powell suun­nit­te­li­vat sa­mas­ta ai­hees­ta. Pri­ce lu­ki ru­no­ja 1990-lu­vul­la jen­keissä tee­mal­la “P­ri­ce, Poe and Pi­not Noir”, jo­ten kaik­ki kun­non kau­hu­fa­nit, tu­tus­tu­kaa tähän maail­man sek­sikkäimpään vii­ni­rypä­lee­seen naut­ties­san­ne elo­ku­vas­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva näyttää hyvältä. Värit hehkuvat. Ääniraita on selkeä. Loppukohtauksesta voi aistia jopa synkkää monojytinää. Ei englannin tekstitystä. Ekstroihin on tallennettu ohjaajan kommenttiraita ja traileri. R1-levy. (PS)

Tekijät

Ohjaaja: Roger Corman
Pääosissa: Vincent Price
Tarina: Edgar Allan Poe Richard Matheson
Kuvaus: Floyd Crosby
Musiikki: Les Baxter

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy