Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Control

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2007Kesto: 117 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
Anamorfinen 2.34
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 205559EAN: 6416548368511

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Future Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Kun va­lo­ku­vaa­ja­taus­tai­nen tai­tei­li­ja oh­jaa elo­ku­van, ko­lik­ko voi kään­tyä mi­ten päin vain.

Kun va­lo­ku­vaa­ja­taus­tai­nen tai­tei­li­ja oh­jaa elo­ku­van, ko­lik­ko voi kään­tyä mi­ten päin vain. An­ton Cor­bijn on­nis­tuu kui­ten­kin luo­maan tyy­likkään elävän ku­van manc­hes­te­ri­lai­sen uu­den aal­lon le­gen­dan, Joy Di­vi­sio­nin so­lis­ti Ian Cur­ti­sin, koh­ta­los­ta.
Lop­pu­tu­lok­se­na oli yk­si kaik­kein ai­ko­jen par­hais­ta ”kär­sivää muu­sik­koa” ku­vaa­vis­ta elo­ku­vis­ta. Tär­keintä on se, että Cur­ti­sin taus­taa ja per­soo­naa va­lo­te­taan vain viit­tee­no­mai­ses­ti. La­ko­ni­nen tyy­li toi­mii ja pois­taa ro­man­tiik­kaa ja­mes­dean-le­gen­dois­ta.
Cont­rol ker­too tiu­kan kaa­van mu­kaan tästä: har­maat ka­dut, tylsä työ, kilt­ti poi­ka, var­hai­nen avio­liit­to ja lap­set, epi­lep­sia, pai­ne, ma­sen­nus ja it­se­mur­ha. Kaik­ki muu oli­si tur­haa kuor­ru­tus­ta.
Manc­hes­te­rin Fac­to­ry Re­cord­sil­le luo­tu mu­siik­ki saa­vut­ti ai­koi­naan val­ta­vaa vas­ta­kai­kua Suo­mes­sa­kin. Hen­kilö­koh­tai­ses­ti suh­tau­duin sii­hen nih­keäs­ti ku­ten ai­koi­naan Sto­ne­sia ja Beat­le­sia vie­rok­su­neet ame­rik­ka­lai­set blues­pu­ris­tit. Jos oli Vel­vet Un­derg­round, Doors, Ig­gy Pop, Bowie ja St­rang­lers jo val­miik­si, mi­hin tar­vit­tiin näitä uu­sia syn­keitä soun­de­ja? Var­sin­kin kun edellä­mai­ni­tut rok­ka­si­vat ja osa­si­vat tar­vit­taes­sa sven­ga­ta toi­sin kuin il­miötä seu­ran­nut lee­gio goot­ti­roc­kia ja syn­tik­ka­soun­dei­hin miel­ty­neitä jat­ka­jia.
Van­hem­paan mu­siik­kiin jämähtä­neet pi­tivät ai­koi­naan Joy Di­vi­sio­nia ma­sen­ta­va­na mo­no­to­nia­na, bän­dinä jol­la oli mai­nio ni­mi, yk­si hie­no al­bu­min­kan­si ja hä­vyttömän las­kel­moi­va pop­hit­ti ”­Lo­ve Will Tear Us Apart”. Ny­ky­kat­san­nos­sa mu­siik­ki tun­tuu pal­jon pa­rem­mal­ta kuin vuon­na 1980, mut­ta bän­din vai­kut­teet ja puut­teet ovat nä­ky­vissä tur­han sel­keinä.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas mustavalkokuva kärsii turhan paljon aliasing-väpätyksestä, joka tosin rajoittuu autojen jäähdyttimiin ja seinäornamentteihin. Ääniraita keskittyy musiikkiin ja dialogiin omalla lakonisella tavallaan. Näyttelijät soittavat ja laulavat live-esiintymisissä itse kotimaisen Ganes-elokuvan tapaan. Tämä toimii paremmin kuin epätodellinen lavamiksaus oikeista tallenteista. Ekstroissa kommenttiraita, 23 min. dokumentti ja 9 min. pidennetyt livekohtaukset.. (PS)
13/10/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy