Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Eyes Wide Shut

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1999Kesto: 153 minuuttia
Julkaisija: Sandrew MetronomeKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sandrew Metronome) ellei toisin mainita.

Elokuva

Eyes Wi­de Shu­tin en­simmäi­set 1,5 tun­tia ovat elo­ku­van his­to­rian la­tau­tu­nein­ta ai­neis­toa.

Eyes Wi­de Shu­tin en­simmäi­set 1,5 tun­tia ovat elo­ku­van his­to­rian la­tau­tu­nein­ta ai­neis­toa. Ko­meaa ku­vaus­ta, eri­no­mais­ta näyt­te­le­mistä.
Ai­he on vielä kes­kei­nen ja vaiet­tu: mitä ovat avio­pa­rien vaie­tut sek­suaa­li­set mie­li­ha­lut? Mikä toi­nen elo­ku­va voi­si al­kaa si­ten, että Ni­co­le Kid­man ky­syy wc-pöntöltä Tom Crui­sel­ta, miltä hän näyttää? Crui­se on eri­no­mai­nen tässä roo­lis­sa. Ko­ke­mat­to­mien kau­nii­den ih­mis­ten il­luu­siot piir­tyvät tar­kas­ti.
Jenk­ki­ver­sios­ta sii­vot­tiin alas­to­muut­ta. Jän­nittävä elo­ku­va, jon­ka lop­pu­puo­li ei tar­joa ai­van al­kuun ver­rat­ta­vaa täyttä in­ten­si­teet­tiä. Kaik­ki on kui­ten­kin oh­jaa­jal­la hal­lin­nas­sa. Mitäpä siitä, jos ko­ko show ei ol­lut­kaan yhtään mitään. Sel­lais­ta­han se elämä on.

Kuva & ääni

Stanley Kubrickin viimeinen elokuva esitetään 1.33:1-kuvasuhteella. Jenkeissä ilmestynyt DVD-boxi osoitti, että ohjaaja ei välttämättä halua kaikkia elokuviaan laajakangaskopioina pienille tv-ruuduille. Itse asiassa DVD-versio antaa enemmän kuin teatteriensi-ilta. Kubrick kuvasi joutsenlaulunsa ns. openmattena, jolloin teatteriversiosta sipaistiin ylhäältä ja alhaalta siivut pois. Näin saatiin widescreen-versio. Kerrankin voimme katsoa 1.33:1-kuvasuhteen DVD:tä erityisen tyytyväisenä.

Ekstrat

Ekstroissa pääparin ja Steven Spielbergin kommentit ohjaajavelhosta. Cruise ja Kidman vetistelevät. Spielbergin osuudessa on sisältöä. Hän kiteyttää Kubrickin nerokkuuden: työt paranevat aikojen saatossa ja niitä tulee väkisinkin katsotuksi useaan kertaan. (PS)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy