Yli 10 200 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
DVD

Samurai X - Trust (R4)

Samurai X - Trust 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2000Kesto: 58 minuuttia
Julkaisija: Siren EntertainmentKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Genre

Elokuva

Pe­rus­tuu to­del­li­siin ta­pah­tu­miin ja hen­kilöi­hin, ta­ri­nan ol­les­sa fi ktii­vi­nen.

Pe­rus­tuu to­del­li­siin ta­pah­tu­miin ja hen­kilöi­hin, ta­ri­nan ol­les­sa fi ktii­vi­nen. Ker­too Ru­rou­ni Kens­hin -a­ni­me­sar­jan pää­hen­kilö Hi­mu­ra Kens­hi­nin ta­ri­nan vuo­sia en­nen pää­sar­jan al­ku­ta­pah­tu­mia. Or­ja­ka­ra­vaa­nis­ta yk­sin eloon jää­nyt Shin­ta jou­tuu hä­net pe­las­ta­neen miek­ka­mes­ta­ri Hi­ko Sei­ju­ron op­pi­po­jak­si saa­den ni­men Kens­hin mes­ta­ril­taan. Ja­pa­nin sisäl­lis­so­dan ta­pah­tu­mat an­ta­vat po­jal­le pa­lon aut­taa kär­si­viä ja hä­nestä tu­lee­kin ta­saar­voa ja­noa­van Kat­su­ran pää­mur­haa­ja. Su­rul­lis­ta ja rii­pai­se­van kau­nis­ta. Sar­ja on nor­maa­liin toi­min­taan tot­tu­neil­le yllä­tys. Tem­po on tais­te­lui­ta lu­kuu­not­ta­mat­ta hi­das, ja te­kijät kes­kit­tyvät tar­kas­te­le­maan hen­kilöi­den toi­min­nan seu­rauk­sia. Ta­ri­nas­sa ei ole Hol­lywoo­dis­ta poi­ke­ten tun­nis­tet­ta­vaa pa­haa, vain ih­mi­siä omi­ne maail­man­kat­so­muk­si­neen his­to­rial­lis­ten ta­pah­tu­mien myrs­kyssä. Suo­sit­te­len tu­tus­tu­maan To­ku­gawan hal­lin­non ja sitä seu­ran­neen Mei­ji-res­tau­raa­tion ta­pah­tu­miin en­nen sar­jan kat­so­mis­ta. Sar­jan al­ku­peräi­nen ni­mi on Ru­rou­ni Kens­hin — Re­mi­ni­sen­ce.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva on hyvää laatua ja animaatio elokuvamaisine efekteineen yhdistettynä oikeaan kuvaan toimii hyvin. Ääninäyttely särähtää korviin englantiraidan puolella. Sen sijaan Taku Iwasakin sarjaan luoma musiikki teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Varsinkin Betrayallevyn viimeiset minuutit tuovat aina väristyksiä selkään, suurelta osin musiikin takia. Mestarillista. Ekstroja levyllä on vähän: henkilöprofiili, historiallinen tausta Meiji-hallinnon syntykivuista sekä muutama traileri. Käännettävät kannet, jos muutettu nimi tympäisee. (VPT)

Tekijät

Ohjaaja: Kazuhiro Furuhashi

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.

Samalta ohjaajalta

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy