Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Dersu Uzala

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1975Kesto: 136 minuuttia
Julkaisija: Pan VisionKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 84681EAN: 6416335174370

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Pan Vision) ellei toisin mainita.

Elokuva

E­des Ku­ro­sawa ei ol­lut pro­feet­ta omal­la maal­laan.

E­des Ku­ro­sawa ei ol­lut pro­feet­ta omal­la maal­laan. Ja­pa­ni­lai­ses­ta, chau­vi­nis­ti­ses­ta näkö­kul­mas­ta ai­van liian län­si­mai­sia elo­ku­via teh­nyt mes­ta­ri jou­tui 1970-lu­vul­la niin ah­taal­le, että hän tur­vau­tui neu­vos­to­liit­to­lai­seen ra­hoi­tuk­seen ja fil­ma­si Vla­di­mir Ar­se­ne­je­vin omaelämän­ker­ral­li­sen teok­sen.
Ja­pa­ni­lais-venäläi­nen tuo­tan­to nou­si Ku­ro­sawan tuo­tan­non merk­ki­teok­sek­si ja yh­dek­si kaik­kien ai­ko­jen fi­lo­so­fi­sim­mis­ta luon­non ja in­hi­mil­li­syy­den ku­vauk­sis­ta.
Rous­seau­lai­sen ja­lon vil­lin, tai­gal­la elävän gol­di-hei­mo­lai­sen (mai­nio Mak­sim Mun­zuk), ku­vaus siinä missä Mowg­li, Tar­zan tai Truf­fau­tin Ke­sytön. Voit­ti par­haan ul­ko­mai­sen elo­ku­van Os­ca­rin 1976.

Kuva & ääni

Elokuvan katsominen aiheuttaa fyysistä kipua, sillä alkuperäinen laajakuva on rajattu raa’asti peromteiseen ruutuun välittämättä siitä, miten dialogi tai toiminta on alun perin järjestetty kameralle. Ensimmäinen kohtaus sisältää koko kuvainformaation, mutta siitä ei ole juuri iloa, koska kuva-ala on nostettu kokokuvaksi. Rakeinen, roskainen ja kelmeävärinen kuva. Raaka ääniraita. Ei ekstroja.

Ekstrat

Parempaa versiota piti odotella pitkään, kunnes Finnkino julkaisu laajakangasversionsa 2007. (PS)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy