Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Spartacus - Special Edition

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1960Kesto: 189 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.27
Ääniraita: DTS
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 62625EAN: 5050582240528

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Kä­si­kir­joit­ta­ja Dal­ton Trum­bon so­sia­lis­ti­nen ta­ru.

Kä­si­kir­joit­ta­ja Dal­ton Trum­bon so­sia­lis­ti­nen ta­ru. His­to­rial­li­sis­sa ta­pah­tu­mis­sa yllättävän hy­vin py­syt­te­levä spek­taak­ke­li. Oh­jaa­ja Stan­ley Kub­rick te­ki am­mat­ti­mie­hen työtä, vaik­kei it­senäi­syy­teen tain­nut juu­ri pys­tyä Uni­ver­sal-yh­tiön ja Kirk Doug­la­sin pai­nees­sa.
G­la­diaat­to­ri on täl­le pal­jon vel­kaa. Rid­ley Scot­til­la ei ol­lut 40 vuot­ta myö­hem­min va­raa yhtä ko­vaan kas­tiin. Mu­ka­na oli­vat myös Pe­ter Us­ti­nov ja Char­les Laugh­ton.
Res­tau­roi­tiin 1988, jol­loin elo­ku­vaan lisät­tiin mm. Ant­ho­ny Hop­kin­sin dub­baus Law­ren­ce Oli­vie­rin ja To­ny Cur­ti­sin ho­moe­root­ti­seen ”os­te­rei­ta ja eta­noi­ta” -koh­tauk­seen.

Kuva & ääni

Elokuva on jaettu kahdelle levylle. Kuva on voimakkaan rakeinen, mutta pääsääntöisesti miellyttävän tarkka, joskaan erityisen yksityiskohtaisesta toistosta ei voida puhua. Väritoisto on voimakasta, mutta halittua. Pikselöitymistä tai blokkiintumista ei ole havaittavissa, mutta hetkittäistä roskaa kuvassa kylläkin vilahtaa. Ääniraita on tarjolla sekä Dolby- että DTS-variantteina, joista molemmat ovat sisällöllisesti toimivan tasokkaita: ongelmattoman selkeitä ja musiikin osalta lievästi tilaan laajennettuja, mutta muutoin varsin vähäeleisiä esityksiä. Subbari ei tämän aikana liiemmin jytise.

Ekstrat

Tekstistetyissä ekstroissa kaksi erinomaisen kiinnostavaa kommenttiraitaa: ensimmäisellä elokuvan tekijöitä ja näyttelijöitä hyvin yhteen leikattuna, toisella tiiviisti muistiinpanoistaan lukeva käsikirjoittaja Dalton Trumbo. Jälkkimäisellä levyllä lisäksi poistettuja kohtauksia (8 min.), vanhaa uutismateriaalia (5 min.), Jean Simmonsin ja Peter Ustinovin haastatteluita (4+27 min.), kuvamateriaalia lavasteista (5 min.), monipuolinen kuvagalleria, McCarthy-kuulusteluihin liittyvä dokumentti kymmenestä vankilaan tuomitusta elokuvantekijästä (15 min.), traileri ja näytteitä sekä Kubrickin että Saul Bassin Storyboardeista. Levylogiikka jättää toivomisen varaa: siirtymät ovat hitaita ja ääniraitojen vaihto ei onnistu lennosta. Tuplalevy tyylikkäässä kullatussa pahvikotelossa. (PS+IJ)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy