Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Pimeä käytävä

Dark Passage 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1947Kesto: 102 minuuttia
Julkaisija: SandrewKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital Mono
  EAN: n/a

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sandrew) ellei toisin mainita.

Elokuva

Jo al­ku­ku­vis­taan, eri­koi­sel­la sub­jek­tii­vi­sel­la ka­me­ral­la ku­vat­tu Humph­rey Bo­gart -­kaa­no­nin vä­li­teos, jo­ka on­nek­seen on jää­nyt vä­hemmän tois­te­tuk­si te­le­vi­sio­le­vi­tyk­sessä.

Jo al­ku­ku­vis­taan, eri­koi­sel­la sub­jek­tii­vi­sel­la ka­me­ral­la ku­vat­tu Humph­rey Bo­gart -kaa­no­nin vä­li­teos, jo­ka on­nek­seen on jää­nyt vä­hemmän tois­te­tuk­si te­le­vi­sio­le­vi­tyk­sessä. Nyt kat­so­ja voi kui­ten­kin naut­tia Bo­gien ja vai­mon­sa Lau­ren Ba­cal­lin ke­mias­ta, ja ny­kypäivän Fris­con kä­vijä Gol­den Ga­ten ja Fis­hers­man’s Whar­fin eri­lai­sis­ta nä­ky­mistä. Bo­gien kas­vot näy­tetään vas­ta plas­tiik­ka­ki­rur­gin jäl­jiltä (!) ja mie­hen mit­taa­kin liioi­tel­laan 178 sent­tiin ra­dion et­sintä­kuu­lu­tuk­ses­sa. Pe­rus­tuu Da­vid Goo­di­sin ro­maa­niin.
Al­kaa ai­dol­la 1.37:1-ku­va­suh­teel­la, mut­ta muut­tuu al­ku­teks­tien jäl­keen ko­ko­ku­vak­si. Voi to­sin ol­la, että ku­vaa on muo­kat­tu krop­paa­mal­la. Pa­rem­paan suun­taan ol­laan tä­ten me­nos­sa, mut­ta kan­nen 1.37:1 –­tie­toon täy­tyy suh­tau­tua va­rauk­sel­la. Tark­ka ja vähä­ra­kei­nen mus­ta­val­ko­ku­va kär­sii ai­ka lail­la ver­ti­kaa­leis­ta hius­hal­kea­mis­ta. Sel­keä mo­no­rai­ta. Ekst­roi­hin on tal­len­net­tu 11 min. do­ku­ment­ti, Bo­gien rie­mas­tut­ta­va esiin­ty­mi­nen Loo­ney Tu­nes –a­ni­maa­tios­sa (1947) ja trai­le­ri.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy