Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Maltan haukka

The Maltese Falcon 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1941Kesto: 96 minuuttia
Julkaisija: Sandrew Kuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital Mono
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Genre

Elokuva

Virs­tan­pylväs elo­ku­vak­si.

Virs­tan­pylväs elo­ku­vak­si. Ehkäpä en­simmäi­nen mus­ta ri­ko­se­lo­ku­va.
To­sin kaik­ki al­koi jo 1920-lu­vul­la Black Mask -pulp­lu­ke­mis­tos­sa. Tässä ri­kos­leh­dessä al­koi kir­joit­taa rea­lis­ti­sia, is­ke­viä no­vel­le­jaan Das­hiel Ham­mett. Il­man Ham­met­tia ei tai­tai­si ol­la Ray­mond Chand­le­ria­kaan.
Ham­met­tin par­haan ro­maa­nin fil­ma­ti­soin­ti sai oh­jaa­jak­seen John Hus­to­nin. Ky­seessä oli Hus­to­nin esi­koi­nen ja mil­lai­nen se oli­kaan. Humph­rey Bo­gart ei py­sy­nyt tämän jäl­keen enää tu­si­na­kon­nan roo­leis­saan, vaan hö­nestä ke­hit­tyi 15 vuo­dek­si ko­vak­si­kei­te­tyn, mut­ta sisältä em­paat­ti­sen san­ka­rin ark­ki­tyyp­pi.
Bo­gien lisäk­si myös muu kas­ti on lois­ta­va: Syd­ney Greenst­reet, Pe­ter Lor­re ja Ma­ry As­tor. Ku­ten la­ji­tyyp­piin kuu­luu, juon­ta ei ole ni­mek­si, eikä lo­pul­ta ole­kaan ta­pah­tu­nut oi­keas­taan mitään to­del­lis­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Mustavalkokuva on DVD:llä parhaimmillaan. Monoääni kuuluu asiaan. Bogart-faneille ehdotonta herkkua: 45 min. Becoming Attractions - The Trailers of Humphrey Bogart. Myös elokuvan oma traileri erikseen. (PS)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy