Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Guardian - meripelastaja

The Guardian 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2006Kesto: 139 minuuttia
Julkaisija: Buena VistaKuva:
MPEG-4 AVC 1.85*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
DTS5.1
PCM5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 203505EAN: 8717418120986

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Buena Vista) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ta­kaa-a­je­tun ja Täy­del­li­sen mur­han oh­jaa­ja ra­ken­taa sinällään kaa­va­mai­ses­ta Top Gun -­rein­kar­naa­tios­ta, viih­dyttävän tuo­reen, hen­gittävän ker­to­muk­sen me­ri­pe­las­ta­jien ran­kas­ta ar­jes­ta.

Ta­kaa-a­je­tun ja Täy­del­li­sen mur­han oh­jaa­ja ra­ken­taa sinällään kaa­va­mai­ses­ta Top Gun -rein­kar­naa­tios­ta, viih­dyttävän tuo­reen, hen­gittävän ker­to­muk­sen me­ri­pe­las­ta­jien ran­kas­ta ar­jes­ta. Ke­vin Cost­ner te­kee ka­ris­maat­ti­sen suo­ri­tuk­sen van­ha­na kon­ka­ri­na, jon­ka on kou­lu­tet­ta­va seu­raa­va su­ku­pol­vi me­ri­pe­las­ta­jia. Yllättäen myös Ash­ton Kutc­her al­kaa vä­hi­tel­len löytää oman tiensä, ja on tässä pitkäl­ti Pe­te Mitc­hel­lin poh­jal­ta muo­va­tus­sa roo­lis­saan jo­pa hyvä. Cost­ne­ril­la tun­tuu ole­van huo­noa kar­maa luon­non voi­mien kans­sa, sillä ai­van ku­ten Wa­te­rworl­dissä, tässä­kin troop­pi­nen myrs­ky tu­ho­si elo­ku­van la­vas­tei­ta.

Kuva & ääni

Vaikuttava audiovisuaalinen elämys. Kuva on kauttaaltaan elävän terävä ja puhdas, aivan kuten hyvän HD-kuvan tuleekin olla. Lievää rakeisuutta on havaittavissa hetkittäin, mutta tämä ei haittaa kuvan yksityiskohtien toistoa. Myös väritoisto on hienosti kohdallaan, ajoittain tarkoituksellisesti kylmä, mutta läpeensä luonnollisen kylläinen. Ääniraita on sisällöllisesti ilahduttavan pirteä, tasapainoinen ja toiminnan tullen vakuuttavan tehokas. Musiikin käyttö on onnistunutta, eikä huoneen täyttävää tilakuvaa käy moittiminen.

Ekstrat

Ekstroissa vaihtoehtoinen loppu ohjaajan alustuksella (HD 3 min.), hyvä sarja poistettuja kohtauksia ohjaajan ja käsikirjoittajan kommentein (HD 7 min.), making of (11 min.) ja dokkari meripelastajista (6 min.). Kannessa luvattua ohjaajan ja käsikirjoittajan kommenttiraitaa levyltä ei löydy. (IJ)
13/10/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy