Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
DVD

Doubt - epäilys

Doupt 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2008Kesto: 100 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 208254EAN: 8717418193409

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Näy­telmä­taus­tan­sa ele­gan­tis­ti peittävä Doubt ker­too 1960-­lu­ku­lai­ses­ta ka­to­li­ses­ta kou­lus­ta, jon­ka vas­ta­poo­lei­na kyräi­levät työ­lei­rin ka­poa muis­tut­ta­va si­sar Aloy­sius ja ai­kan­sa li­be­raa­lien aat­tei­den in­nos­tut­ta­ma pas­to­ri Flynn.

Näy­telmä­taus­tan­sa ele­gan­tis­ti peittävä Doubt ker­too 1960-lu­ku­lai­ses­ta ka­to­li­ses­ta kou­lus­ta, jon­ka vas­ta­poo­lei­na kyräi­levät työ­lei­rin ka­poa muis­tut­ta­va si­sar Aloy­sius (mai­nio Me­ryl St­reep) ja ai­kan­sa li­be­raa­lien aat­tei­den in­nos­tut­ta­ma pas­to­ri Flynn (P­hilp Sey­mour Hoff­man).
Via­ton nuo­ri nun­na al­kaa epäillä isän käyttävän kuo­ri­poi­kaa hyväk­seen. Poi­ka on kou­lun en­simmäi­nen mus­ta op­pi­las.
E­lo­ku­va kan­nat­taa kat­soa lu­ke­mat­ta ar­vioi­ta en­sin, sillä il­man spoi­le­rei­ta­kin on hyvä säi­lyttää her­meet­ti­sen tietämätön olo­ti­la.
Ta­ri­nan ne­rok­kuus on siinä, että kat­so­ja voi pei­la­ta omaa aja­tus­maail­maan­sa miet­tiessään, on­ko pää­hen­kilö paa­tu­ma­ton pe­do­fi­li vai pyy­teetön sie­lun­pai­men. Päästään in­hi­mil­lis­ten aja­tus­ten myl­ler­ryk­siin. Ku­ka­pa ha­luai­si ol­la naii­vi idea­lis­ti tai su­vait­se­mat­to­muu­den pe­ri­ku­va.
Ar­jen on­gel­mien syistä saa­ti kor­keam­mas­ta voi­mas­ta ei voi kos­kaan ol­la var­ma. To­dis­tei­ta tar­vi­taan, mut­ta niitä har­voin saa­daan. Tästä tu­lee elo­ku­van ni­mi.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas kuva ja kamaridraamaksi yllättävän dynaaminen ja dramaattinen ääniraita. Väärä NTSC-aika takakannessa. Ekstroissa 42 min. dokumentit ja kommenttiraita. (PS)
29/06/2010

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy