Yli 10 200 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
DVD

The Terminator - Special Edition

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1984Kesto: 103 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 1.82
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Maail­man en­simmäi­nen hy­vin to­teu­tet­tu ro­bot­tie­lo­ku­va sai al­kun­sa oh­jaa­ja Ja­mes Ca­me­ro­nin kuu­me­hou­rui­ses­sa päässä roo­ma­lai­ses­sa ho­tel­lis­sa.

Maail­man en­simmäi­nen hy­vin to­teu­tet­tu ro­bot­tie­lo­ku­va sai al­kun­sa oh­jaa­ja Ja­mes Ca­me­ro­nin kuu­me­hou­rui­ses­sa päässä roo­ma­lai­ses­sa ho­tel­lis­sa. Me­nes­tystä avit­ti myös pa­kol­li­nen kah­dek­san kuu­kau­den viiväs­ty­mi­nen, kun Ar­nold Sc­hwar­ze­neg­ger jou­tui te­kemään Co­na­nin jat­ko-o­saa. Ca­me­ron sai piirtää kä­si­kir­joi­tuk­sen ku­va ku­val­ta, ja nor­maa­li kii­re jäi pois. Nälkä­kin aut­taa: Ca­me­ron on ker­to­nut syö­neensä äi­din lä­hettä­mien Mc­Do­nalds-a­len­nus­ku­pon­kien avul­la pa­ri ham­pu­ri­lais­ta päivässä.

Kuva, ääni & ekstrat

Uusi monikanavaääni on upea, yllättävänkin luonteva. Monomateriaalista löytyi tarpeeksi tavaraa. Äänimaailma ei tietysti yllä T2:n tasalle, sillä 10 vuodessa tekniikka meni paljon eteenpäin. Image Entertainmentin R1-versioon verrattuna siis suuria parannuksia. Anamorfisuus lisää resoluutiota, mutta myös autorisointiin on panostettu. Katso esimerkiksi lelurekan säleikköä ajassa 11.50: se ei enää väreile kuten ennen. Cameron käytti 1980-luvulla perin herkkää filmiä, joten rakeisuudelle ei ole ihmeitä pysytty tekemään. Tämä huomioon ottaen hieno levy.Ekstroja riittää: 18 min ja 60 min dokumentit, seitsemän poistettua kohtausta (vain yhdessä Arska), kolme traileria, tv-mainoksia, ohjaajan stillejä, tehostemies Stan Winstonin kuvia, efektikuvia, pr-materiaalia, alkuperäiskäsikirjoitus ja 8-sivuinen triviavihko. DVD-ROM-osiossa kolme käsikirjoitusversiota. (PS)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy