Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin.
Kaikki parhaat.
DVD

Dr. No - Special Edition

Salainen agentti 007 ja tohtori No 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1962Kesto: 105 minuuttia
Julkaisija: EgmontKuva:
Anamorfinen 1.73
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

En­simmäi­nen Bond-­fil­ma­ti­soin­ti teh­tiin Ian Fle­min­gin vuo­den 1958 ro­maa­nis­ta, jon­ka ni­men Mark­ku Lah­te­la ai­koi­naan suo­men­si haus­kas­ti ”­Toh­to­ri Ei”.

En­simmäi­nen Bond-fil­ma­ti­soin­ti teh­tiin Ian Fle­min­gin vuo­den 1958 ro­maa­nis­ta, jon­ka ni­men Mark­ku Lah­te­la ai­koi­naan suo­men­si haus­kas­ti ”­Toh­to­ri Ei”. Kir­ja­sar­ja oli jat­ku­nut jo hyvän ai­kaa, kun­nes bri­tit is­kivät sel­lu­loi­dil­la kul­ta­suo­neen.
Mu­ka­van al­keel­li­nen bond, jos­sa Sean Con­ne­ry on ani­maa­li­sim­mil­laan. Ei ih­me, että Fle­ming aluk­si puis­te­li päätään, kun hie­nos­tu­neen agen­tin roo­liin otet­tiin kar­vai­nen skot­ti.
Köm­pelön ku­vaus­tek­nii­kan ja liian il­mi­selvät trik­ki­ku­vat an­taa an­teek­si Con­ne­ryn de­byy­tin, Ur­su­la And­res­sin entréen ja John Hou­se­ma­nin tyy­likkään roo­lin an­sios­ta.

Kuva & ääni

Kuva on siisti, vaikka näyttääkin ajoittain ikänsä. Joitakin ”savukereikiä”. Älä usko takakantta. Ei mikään CinemaScope. Alkuperäinen teatterikuvasuhde oli 1.75:1. Alkutekstit ovat 1.61:1, laserlevy puolestaan 1.66:1. Vain mono, mutta menettelee. Kovin kovalla tätä ei voi luukuttaa, ääni tulee sen verran raakana. The Endin kohdalla musiikki vouvaa pahasti. Kannessa on myös väärä NTSC-aika.

Ekstrat

Mainiot ekstrat: 42 min. dokumentti ”Inside Dr. No” tekee selväksi, että juuri ohjaaja muokkasi Conneryn Bondiksi, Andress dubattiin ja Bond-tunnarin sävelsi Monty Norman, mutta John Barry teki lopulta historiaa sovituksellaan. Myös Island-levy-yhtiön omistajaa Chris Blackwelliä jututetaan, sillä hän osallistui tuotantoon tuntiessaan reggaemiehenä Jamaican. Toinen dokumentti ”Terence Young: Bond Vivant”. Lisäksi ohjaajan ja näyttelijöiden kommenttiraidat, kuvagalleria, 1960-luvun tv-mainoksia, radiospotteja, trailereita ja 8-sivuinen trivialehtinen. (PS)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy