Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Top Gun - Special Collector's Edition

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1986Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
DTS-HD MA 6.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 93789EAN: 7332431994386

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Hä­peämättömän nar­sis­ti­nen ja mai­nos­hen­ki­ses­ti som­mit­tel­tu vauh­tie­lo­ku­va pul­leal­la egol­la va­rus­te­tus­ta lentäjästä, jo­ka on luon­non­lah­jak­kuus niin hä­vittäjän pui­kois­sa kuin ha­meen­jah­tauk­ses­sa­kin.

Hä­peämättömän nar­sis­ti­nen ja mai­nos­hen­ki­ses­ti som­mit­tel­tu vauh­tie­lo­ku­va pul­leal­la egol­la va­rus­te­tus­ta lentäjästä (Tom Crui­se), jo­ka on luon­non­lah­jak­kuus niin hä­vittäjän pui­kois­sa kuin ha­meen­jah­tauk­ses­sa­kin. Top Gun on ehkä liian nuo­ri, suo­ra­vii­vai­nen ja es­te­tiik­ka­pai­not­tei­nen yltääk­seen klas­si­kok­si, mut­ta yleis­si­vis­tyk­seen tämän nä­ke­mi­nen jo­ka ta­pauk­ses­sa kuu­luu.
Il­ma­tais­te­lut ovat edel­leen erittäin näyttävää kat­sot­ta­vaa, vaik­ka 15 vuot­ta myö­hem­min val­mis­tu­nee­seen, niin ikään Jer­ry Bruck­hei­me­rin tuot­ta­maan "­Pearl Har­bor":iin ver­rat­tu­na me­no to­ki on­kin rau­hal­lis­ta.

Kuva & ääni

Teräväpiirtokuva parantaa selvästi DVD-tasosta tuomalla kuvaan lisää yksityiskohtia ja rauhoittamalla merkittävästi toiston ylimääräistä eloa. Ilmataisteluita kuvaavat osiot hyötyvät vain nimellisesti HD-käsittelystä, ilmeisesti lähdemateriaalin rajoitusten johdosta, mutta muutoin jälki on kauttaaltaan aiempaa jäsentyneempää. Kuva jää parhaimpiin Blu-ray-levyihin verrattuna monin paikoin hieman pehmeäksi, mutta vakuuttaa sitä vastoin upealla väritoistollaan ja moitteettomalla kontrastillaan. Jo DVD:llä loistanut ääniraita on nyt päivitetty häviöttömiksi Dolby TrueHD 5.1 ja DTS-HD Master Audio 6.1 -ääniraidoiksi, joista kumpikaan ei jätä sijaa jupinoille. Ilmataistelut heiluttavat olohuonetta tehokkaasti ja niin musiikki kuin dialogikin toistuvat luonnollisen välittömästi.

Ekstrat

Poikkeuksellisen kattavan ja rehellisen ekstrapaketin helmi on 2,5-tuntinen retrospektiivinen making of -dokumentti, joka käsittelee kaiken mahdollisen elokuvaan liittyvän aiheen hahmottelusta, roolitukseen, mittaviin kuvauksiin oikealla kalustolla, musiikin sävellykseen, leikkaukseen ja koenäytäntöihin. Lisäksi mukana on mielenkiintoinen tekijöiden ja laivaston henkilöstön kommenttiraita (mm. ohjaaja, Bruckheimer, käsikirjoittaja, tekninen konsultti ja vara-amiraali), hyvä dokumentti oikeasta Top Gun -ilmataistelukoulusta (29 min.), alkuperäinen making of -kooste (6 min.), kooste näyttelijöiden perehdytyksestä (8 min.), kaksi storyboard-vertailua ohjaajan kommentein (7 min.), 4 musiikkivideota, tv-spotteja ja Tom Cruisen haastattelu (7 min.). (IJ)
30/07/2009

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy