Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Before the Devil Knows You’re Dead

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2007Kesto: 112 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 1.77
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 206716EAN: 6438044156553

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Sid­ney Lu­me­tin vah­va pa­luu psy­ko­lo­gi­sen tril­le­rin hui­pul­le sai ni­mensä sa­non­nas­ta, jos­sa toi­vo­taan, että olet ol­lut jo puo­li tun­tia tai­vaas­sa en­nen kuin pa­ho­lai­nen saa tietää si­nun kuol­leen.

Sid­ney Lu­me­tin vah­va pa­luu psy­ko­lo­gi­sen tril­le­rin hui­pul­le sai ni­mensä sa­non­nas­ta, jos­sa toi­vo­taan, että olet ol­lut jo puo­li tun­tia tai­vaas­sa en­nen kuin pa­ho­lai­nen saa tietää si­nun kuol­leen.
Hy­viä juo­nen­kul­ku­ja suo­si­va oh­jaa­ja­le­gen­da ei petä nytkään, vaik­ka elo­ku­va on pil­kot­tu osiin, ta­kau­miin ja pree­sen­siin.
Per­heen esi­kois­po­jan (P­hi­lip Sey­mour Hoff­man) kiin­teistö­bis­nek­siä uh­kaa ve­rot­ta­ja ja kau­nis vai­mo (Ma­ri­sa To­mei) kai­paa uut­ta sisältöä elämäänsä. Kei­no ulospää­syyn on hou­ku­tel­la heik­ko ve­li (Et­han Haw­ke) ri­kok­sen po­lul­le.
Pie­leen men­nyt ryöstö on kli­see, eikä isien (Al­bert Fin­ney) pa­ho­jen te­ko­jen ker­tau­tu­mi­nen­kaan uut­ta ole. Lu­met osaa kui­ten­kin hie­no­va­rai­sen keit­tiöp­sy­ko­lo­gian, jol­la murs­ka­taan la­sin­si­ruik­si ti­man­tin­ko­va­na pi­det­ty pik­ku­por­va­ril­li­nen yrittäjäi­dyl­li, jos­ta kas­vaa kie­rou­tu­nei­ta ve­so­ja.
Palk­ka­työn esi­merk­ki voi ol­la ter­veem­pi kas­vua­lus­ta, kun mitään ei saa­da eikä an­ne­ta puo­li-il­mai­sek­si. Elo­ku­va voi suo­si­tel­la kai­kil­le yrittäjä­per­heil­le ope­tuskäyttöön. Voi­si ol­la hyvä ol­la pai­kal­la muul­loin­kin kun lauan­tai­na gril­li­pih­tien var­res­sa.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva ei näytä tarkimmilta ja on värisävyiltään ankea. Yksityiskohdat elävät jopa yllättävän usein näinkin korkeatasoiseksi tuotannoksi. Myös ääniraita jättää rutiininomaisen korvatuntuman. Ekstroissa kommenttiraita ja 24 min. dokumentti. (PS)
13/10/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy