Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

The Lodger

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2008Kesto: 92 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
Anamorfinen 1.85
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
[18]
Kielletty alle 18-vuotiailta julkaisijan ilmoituksella. Tämä nimike on julkaistu ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta.
VET: 207791EAN: 5051160228815

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Elokuva

Alf­red Hitch­coc­kin­kin ai­koi­naan elo­ku­vak­si työstämän Ma­rie Bel­loc Lown­de­sin vuo­den 1913 ro­maa­nin vii­mei­sin fil­ma­ti­soin­ti on pak­ko­miel­tee­no­mai­ses­ta epäil­ty­jen kylvä­mi­sestä huo­li­mat­ta viih­dyttävän vir­keä tril­le­ri.

Alf­red Hitch­coc­kin­kin ai­koi­naan elo­ku­vak­si työstämän Ma­rie Bel­loc Lown­de­sin vuo­den 1913 ro­maa­nin vii­mei­sin fil­ma­ti­soin­ti on pak­ko­miel­tee­no­mai­ses­ta epäil­ty­jen kylvä­mi­sestä huo­li­mat­ta viih­dyttävän vir­keä tril­le­ri. Elo­ku­va siirtää Viiltäjä-Jac­kin ta­pauk­sen ta­va­no­mais­ta on­nis­tu­neem­min ny­kypäivän Los An­ge­le­siin missä jo te­loi­te­tuk­si luul­tu mur­haa­ja is­kee jäl­leen. La­ji­tyy­pin par­haim­mis­toon tästä ei ole, mut­ta toi­saal­ta kes­kimääräi­seen sar­ja­mur­haa­jajännä­riin näh­den ele­men­tit lok­sah­ta­vat har­vi­nai­sen hy­vin pai­koil­leen. Har­mil­li­ses­ti sa­maa ei voi sa­noa ar­vo­tus­ta lop­pu­rat­kai­sus­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Tyylikkään tummasävyinen ja väritoistoltaan vivahteikas kuva on myös kauttaaltaan miellyttävän terävä. Kuvaus ottaa kunnianosoituksen verukkeella vaikutteita Hitchcockin tunnetuista jipoista ja lisää mukaan kutakuinkin kaikki kuviteltavissa olevat leikkauspöydän efektit – lopputulos ei ehkä ole inspiroituneen omaperäinen, mutta visuaalisena silmäkarkkina vähintäänkin mielenkiintoinen. Äänipuoli luottaa vahvasti musiikkiraitaan, mutta selviää muutoinkin tehtävistään mainiosti. Ekstroissa poistettuja kohtauksia (8 min.) ja making of (19 min.). (IJ)
22/07/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy