Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Labor Day

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2013Kesto: 111 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG4-AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112712174

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Hil­jai­sen kau­nis elo­ku­va sul­keu­tu­nees­ta yh-äi­distä ja tämän 13-­vuo­tiaas­ta po­jas­ta, joi­den mo­lem­pien elämä muut­tuu kun van­ki­kar­ku­ri lyöttäy­tyy heidän ko­tiin­sa.

Hil­jai­sen kau­nis elo­ku­va sul­keu­tu­nees­ta yh-äi­distä (Ka­te Wins­let) ja tämän 13-vuo­tiaas­ta po­jas­ta (Gatt­lin Grif­fith), joi­den mo­lem­pien elämä muut­tuu kun van­ki­kar­ku­ri (Josh Bro­lin) lyöttäy­tyy heidän ko­tiin­sa. Pin­nal­taan ar­ki­nen, mut­ta poh­jim­mil­taan li­ki pa­kah­dut­ta­van ro­mant­ti­nen ta­ri­na pu­hal­taa täy­del­li­sen, muus­ta maail­mas­ta ir­tau­tu­neen kup­lan, jon­ka sisällä kol­mi­hen­ki­sen uu­sio­per­heen on­ni voi uh­ma­ta ul­koi­sia pai­nei­ta.
Oh­jaa­ja Ja­son Reit­man (mm. "Ju­no", "T­hank You For Smo­king" ja "Up In the Air") luo oma­peräi­sen sa­dun, jo­ka us­koo yli kai­ken ai­toi­hin yk­sin­ker­tai­siin asioi­hin ja pien­ten het­kien suu­reen voi­maan. Elo­ku­van to­tu­tus­ta poi­kea­va, mut­ta sa­mal­la ta­va­no­mai­suut­ta ihan­noi­va kol­miod­raa­ma syn­tyy herkän vähäi­sin ja vai­vat­to­mas­ti sol­ju­vin elein — mut­ta kai­ken ai­kaa ul­ko­maail­man hyökkäystä odot­taen. Kah­den maail­man ase­tel­man­sa joh­dos­ta tämä tuo mie­leen Ric­hard Ge­ren "Som­mers­by":n ja Ke­vin Cost­ne­rin "Per­fect World":in kal­tai­set elo­ku­vat, mut­ta löytää hel­pos­ti oman paik­kan­sa jos­ta­kin näi­den vä­li­maas­tos­ta.
Reit­ma­nin vir­heetön tyy­li­ta­ju pitää ta­ri­nan us­kot­ta­va­na, esi­tyk­sen tah­dik­kaa­na ja sii­ra­pin­kin aa­mu­puu­ron se­kaan so­pi­vi­na an­nok­si­na. Ja­lois­ta mo­tii­veis­ta ja tai­dok­kaas­ta to­teu­tuk­ses­ta huo­li­mat­ta ker­to­mus ei täy­sin väl­ty mais­tu­mas­ta elo­ku­val­ta oi­kean pu­re­van elämän si­jaan, mut­ta tai­val on kieh­to­va ja — ai­na­kin so­pi­van avoi­mes­sa mie­len­ti­las­sa kat­sot­tu­na — myös lii­kut­ta­va ta­paus. Re­ti­ma­nin elo­ku­viin koh­dis­tuu ai­na pal­jon odo­tuk­sia, ja tämä elo­ku­va lu­nas­taa oman­sa hie­nos­ti van­ho­ja pol­ku­ja tal­laa­mat­ta. Elo­ku­va pe­rus­tuu Joy­ce May­nar­din sa­man­ni­mi­seen kir­jaan.

Kuva & ääni

Rauhallinen tarina on saanut parikseen visuaalisesti hurjan runsaan, ohjaajan omia sanoja lainaten, jopa montaasimaisen kuosin. Oikeat kuvauspaikat tuovat tapahtumien taustoille hienosti eloa aidonoloisen patinan, karisman ja rönsyilevien yksityiskohtien muodossa. Muutoinkin audiovisuaalinen kuosi on virheetön ja luo tunnelmansa harkiten. Helle ja hetkessä eläminen välittyvät uskottavasti, intohimo ilman Hollywood-hekumointia ja myös vaaran tunnetta osataan luoda useammalla kuin yhdellä tavalla. Teknisesti kuva on komean jäsentynyt, väritoistoltaan elävä ja tapahtuma-aikaansa 1970-luvun lopulla istuva. Musiikkiraita komppaa tunnelmia hyvin alleviivaamatta tulkintoja liikaa - joskin ehkä kuitenkin hieman enemmän kuin tekijät ovat tarkoittaneet.

Ekstrat

Ekstroissa hyvä making of (29 min.), poistettuja kohtauksia (11 min.) ja asiallinen tekijöiden kommenttiraita. (IJ)
16/10/2014

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy