Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Rautanaamio

The Man in the Iron Mask 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1998Kesto: 132 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 1.85*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 100653EAN: 6438044259162

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

U­ni­ted Ar­tists in­nos­tui Mel Gib­so­nin Bra­ve­hear­tis­ta ja palk­ka­si kä­si­kir­joit­ta­ja Ran­dall Wal­la­cen oh­jaa­maan suu­ren Ale­xand­re Du­ma­sin ro­maa­nin, jo­ka ker­too mus­ket­ti­so­tu­rien myö­hem­mistä vai­heis­ta.

U­ni­ted Ar­tists in­nos­tui Mel Gib­so­nin Bra­ve­hear­tis­ta ja palk­ka­si kä­si­kir­joit­ta­ja Ran­dall Wal­la­cen oh­jaa­maan suu­ren Ale­xand­re Du­ma­sin ro­maa­nin, jo­ka ker­too mus­ket­ti­so­tu­rien myö­hem­mistä vai­heis­ta.
Du­mas sai ro­maa­nil­leen (kol­mas osa Bra­ge­lon­nen va­rak­rei­viä, suom. 1916) idean tie­dos­ta, jon­ka mu­kaan Lud­vid XIV syn­tyi van­hem­mil­leen esi­koi­se­na vas­ta yli 20 vuo­den avion jäl­keen. Du­mas ra­kas­ti neljää san­ka­rian­sa niin pal­jon, että päät­ti lisätä ku­vit­teel­li­sen D'Ar­tag­na­nin mer­ki­tystä Rans­kan to­del­li­ses­sa his­to­rias­sa.
O­len muu­ten näh­nyt Bra­si­lian te­le­vi­sios­ta ver­sion, jo­ka lop­pui pää­hen­kilöi­den kuo­le­maan mus­ketöö­rien tu­li­tuk­ses­sa. Kaik­ki­nen­sa elo­ku­va on hyvää viih­dettä, jo­ka kun­nioit­taa al­ku­peräis­teok­sen hen­keä.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas kuva ja ääniraita, vaikka levy on BD-tekniikan alkuvaiheilta. Kapeast mustat palkit kuvan ylä- ja alareunassa häiritsevät jonkin verran, mutta jos sen ansiosta saa nähdäkseen kroppaamattoman kuvasuhteen, vaiva on suhteellisesti ottaen vähäinen. Ohjaajan kommenttiraita, kaksi traileria ja 42 min. dokumentit. Keräilijän kannattaa säilyttää DVD-versio, sillä se kahdeksan sivun triviavihko ei löydy BD-kotelosta. (PS)
25/02/2015

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy