Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Sel8nne

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2013Kesto: 107 minuuttia
Julkaisija: SF FilmKuva:
Anamorfinen 2.00
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(S)
Sallittu kaikenikäisille.
  EAN: 6438044371659

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (SF Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Suo­men kaik­kien ai­ko­jen suu­rim­man jää­kiek­koi­li­jan Tee­mu Selän­teen elämästä ker­to­va elo­ku­va sai en­si-il­ta­kier­rok­sel­laan li­ki poik­keuk­set­ta hyvät ar­vos­te­lut.

Suo­men kaik­kien ai­ko­jen suu­rim­man jää­kiek­koi­li­jan Tee­mu Selän­teen elämästä ker­to­va elo­ku­va sai en­si-il­ta­kier­rok­sel­laan li­ki poik­keuk­set­ta hyvät ar­vos­te­lut.
En mal­ta ol­la hie­man eri mieltä. Jo ai­koi­naan nais­puo­li­set toi­mit­ta­ja­kol­le­gat il­tapäivä­leh­distä ai­ka­kaus­leh­tiin hämmäs­te­livät, kuin­ka silk­ki­han­sik­kain me­dia koh­te­li Selän­nettä. Mo­nia mui­ta kyllä rie­po­tel­tiin (mm. Nykästä ja Räikköstä). Suo­men kan­san ra­kas­ta­maa ur­hei­li­jaa ei voi­nut tei­la­ta, kos­ka se ei ol­lut hyvää bis­nestä.
Hie­man sa­maa vi­kaa on JP Sii­lin su­ju­vas­sa do­ku­men­tis­sa­kin. Se myös pal­jas­taa te­kijänsä it­sek­ri­tii­kin. Poik­keuk­sel­lis­ta on se, että Selän­teen per­he an­toi lu­van ”­hult­tio­vel­jen” esiin­ty­mi­sel­le auk­to­ri­soi­dus­sa do­ku­men­tis­sa. Ikävä kyllä ky­sei­set koh­tauk­set osoit­tau­tui­vat han­ka­las­ti mu­kaan lei­kat­ta­vak­si, mikä ei välttämättä ole tuo­tan­to­tii­min vi­ka. Ai­nut­laa­tuis­ta tämä kui­ten­kin on.
Ta­val­laan pää­hen­kilö nos­te­taan näin toi­mien en­tistä kor­keam­mal­le ja­lus­tal­le. Vaik­ka an­siot oli­si­vat poik­keuk­sel­li­set, ei huip­pu-ur­hei­lu ole kos­kaan ter­veellä poh­jal­la. Ai­na jo­ku kär­sii, usein myös se ur­hei­li­ja.
Oh­jaa­ja ei myöskään pää­se kar­vois­taan. Kris­ti­nus­koa pitää tu­put­taa jo­ka tuo­tan­toon.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuvan taso vaihtelee hyvästä dokumentinomaisuudesta vaihtelevatasoiseen arkistomateriaalin. Ääniraita soi rutiininomaisesti kuten tyylilajiin kuuluu. Ekstroista vastaa DNA. (PS)
11/12/2013

Tekijät

Ohjaaja: JP Siili
Pääosissa: Teemu Selänne
Kuvaus: Jyrki Arnikari
Musiikki: Pessi Levanto

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy