Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Shang-Chi - The Legend of the Ten Rings

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2021Kesto: 132 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 8717418599645

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Disney) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ki­neet­ti­nen Mar­vel-­seik­kai­lu pii­levästä kung­fu-­san­ka­ris­ta, jon­ka lup­sak­ka elo tyhjän­toi­mit­ta­ja­na tyssää eep­pi­seen su­ku­rii­to­jen sel­vit­te­lyyn.

Ki­neet­ti­nen Mar­vel-seik­kai­lu pii­levästä kung­fu-san­ka­ris­ta (Si­mu Liu), jon­ka lup­sak­ka elo tyhjän­toi­mit­ta­ja­na tyssää eep­pi­seen su­ku­rii­to­jen sel­vit­te­lyyn. Mo­ni­ker­rok­si­sek­si pan­nu­ka­kuk­si ra­ken­net­tu elo­ku­va ka­saa yh­teen tu­han­sia vuo­sia van­haa mys­tiik­kaa, mo­der­nia myöhäis­tei­nie­loa ja enemmän mäis­kettä sekä it­sei­ro­nis­ta läppää kuin yk­siin kan­siin luu­li­si mah­tu­van. Kat­taus on pai­koin hyvä, mut­ta ko­ko­nai­suu­ta­na köm­pelö.
K­li­seistä al­kunäytöstä seu­raa vet­reä epi­so­di ny­kypäivän San Fran­cis­con ka­duil­la. Pik­to­res­ki ja kie­li­pos­kes­sa teh­ty ral­li nos­ta­tat­taa odo­tuk­sia myö­hemmän seik­kai­lun ve­to­voi­mas­ta, mut­ta nämä jäävät har­mil­li­ses­ti il­maan roik­ku­maan. Chac­kie Cha­nin le­gen­daa­ri­sis­ta tem­puis­ta kai­ku­ja ot­ta­vat lu­kui­sat tais­te­lut ovat aluk­si var­sin näyttä­viä, mut­ta tois­ton jäl­keen tu­lok­se­na on puu­tu­mus ja epäus­ko sa­no­man vä­hyy­destä.
Ta­ri­na on ehkä ole­ma­ton, mut­ta sen si­jaan kung­fu-sar­ja­ku­van in­noit­ta­mat tans­si­ru­tii­nit ovat vim­mat­tu­ja. Elo­ku­va vit­sai­lee yk­sin­ker­tai­sen mie­len har­haut­ta­mi­ses­ta yh­tee­no­ton het­kellä, mut­ta sor­tuu it­se sa­maan ha­ke­mal­la jat­ku­vaa vauh­ti­so­keut­ta. Elo­ku­van hyvät omat ai­nek­set ja ta­pah­tu­mien pu­nai­nen lan­ka huk­kuu kai­ken häröi­lyn lo­maan.
E­lo­ku­van in­noit­ti­me­na toi­mii sa­man­ni­mi­nen 1970-lu­vun Mar­vel-sar­ja­ku­va, jon­ka in­noit­ti­me­na puo­les­taan toi­mi Bru­ce Lee.

Kuva

Upea kuva on makean karkkimainen ja läpeensä elokuvamaisen uskottava. Jälki on sarjakuvamaisia tehosteita myöten viiltävän erottelevaa ja aina luontevan värikylläistä sekä vakaata.

Ääni

Äänimaisema on tilava, energinen ja ihailtavan mielikuvituksekas. Myös takakanavat ovat mukana toiminnassa täydellä painolla. Musiikki popittaa aina perinteisimmiltä kiinalaislinjoilta nykypäivään.

Ekstrat

Ekstroissa tekijöiden kommenttiraita (ohjaaja Destin Daniel Cretton ja käsikirjoittaja Dave Callaham), poistettuja kohtauksia (14 min.), mokia (2 min.) ja kaksi koostetta (16 min.). (IJ)
05/01/2022

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy