Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Nebraska

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2013Kesto: 115 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 3.0
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 5051162330370

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Kuvat

Elokuva

Jos Jack Nic­hol­so­nin eh­too­puo­len au­to­mat­ka koh­ti elämän tar­koi­tus­ta elo­ku­vas­sa "A­bout Sch­midt" ve­to­si, up­poaa tämä­kin draa­ma ta­kuu­var­mas­ti ko­hoi­neen päi­vi­neen.

Jos Jack Nic­hol­so­nin eh­too­puo­len au­to­mat­ka koh­ti elämän tar­koi­tus­ta elo­ku­vas­sa "A­bout Sch­midt" ve­to­si, up­poaa tämä­kin draa­ma ta­kuu­var­mas­ti ko­hoi­neen päi­vi­neen. Tällä ker­taa oh­jaa­ja Pay­ne ku­vaa hil­jai­sen, hi­ve­nen al­ko­ho­li­soi­tu­neen ja per­heensä sisällä era­kok­si ko­te­loi­tu­neen pap­pa­rai­sen (Bu­ce Dern) mat­kaa lu­nas­ta­maan mai­nos­kir­jeen lu­paa­mia mil­joo­nia Neb­ras­kaan. Mu­ka­na seu­raa­va per­he ja mat­kan var­rel­la koh­dat­ta­va su­ku sekä van­hat ka­ve­rit te­kevät kui­ten­kin reis­sus­ta kaik­kea muu­ta kuin yk­sinäi­sen.
Rau­hal­li­sen maanlä­hei­nen draa­ma on­nis­tuu kou­kut­ta­maan mai­niol­la elämä­na­sen­teel­laan, jo­ka on yhtä ai­kaa paa­tu­neen kyy­ni­nen ja lä­hes il­ki­ku­ri­sen leik­kisä. Alus­ta as­ti sym­paat­ti­sen ki­lah­ta­neel­ta vai­kut­ta­nut ta­ri­na saa vä­hi­tel­len suo­ra­nai­sen kah­jo­ker­to­muk­sen piir­teitä korp­pi­kot­kien muut­tues­sa nälkäi­sik­si, mut­ta elo­ku­va sel­viää näistä­kin kään­teistä vir­heettömän tah­dik­kaas­ti. Hyvä road mo­vie, jos­sa on myös etiäi­siä elo­ku­vas­ta Nai­sen tuok­su — eikä vä­hi­ten Will For­ten ch­ri­so­don­nel­mai­sen suo­ri­tuk­sen joh­dos­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Ajattoman filmimäiseltä näyttävä mustavalkokuva on kiitettävän terävä ja hallittua rakeisuutta myöten levollinen. Musta on mustaa, valkoinen valkoista ja ilmeikäs valaistus tuo mukavasti eloa näiden välille. Rauhallisen vetreän musiikkiraidan saattelema ääniraita antaa runsaasti tilaa dialogille, mutta kokonaisuus on elävä. Ääniraidan formaatti on poikkeuksellisesti etusektorille keskittyvä 3.0-kanavainen DTS-HD Master Audio. Ekstroissa hyvä making of -dokumentti (29 min.). (IJ)
24/08/2014

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy