Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Pako apinoiden planeetalta

Beneath the Planet of the Apes 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1971Kesto: 98 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: DTSHD5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112716042

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Fox) ellei toisin mainita.

Elokuva

Maa­pal­lon tu­hou­dut­tua edel­li­sen elo­ku­van lo­pus­sa täy­tyi te­kijöi­den tur­vau­tua ai­ka­mat­kus­tuk­seen ta­ri­nan jat­ka­mi­sek­si.

Maa­pal­lon tu­hou­dut­tua edel­li­sen elo­ku­van lo­pus­sa täy­tyi te­kijöi­den tur­vau­tua ai­ka­mat­kus­tuk­seen ta­ri­nan jat­ka­mi­sek­si. Ny­kyään rat­kai­su oli­si luul­ta­vas­ti ol­lut saa­gan esinäytös tai häpäi­lemätön uu­del­leenkäyn­nis­tys, mut­ta tässä ydin­tu­hol­ta pe­las­tu­nut api­na­kol­mik­ko ran­tau­tuu 1970-lu­vun Los An­ge­le­siin.
En­simmäi­sen elo­ku­van ase­tel­man pei­laa­va elo­ku­va pe­laa kat­so­jan odo­tuk­sia hy­vin ja pyr­kii luo­maan puo­li­pa­kol­lis­ten koh­taus­ten ympä­ril­le myös omaa ko­he­rent­tia ta­ri­naa — tässä myös ki­vas­ti on­nis­tuen. Al­ku­peräi­sen seik­kai­lun rin­nal­la tämä tun­tuu väistämättä peh­moi­sel­ta vä­linäytök­seltä, jos­sa shop­pai­laan ja si­val­le­taan ke­vyes­ti ih­mis­ten asen­tei­ta eläin­ten ase­maa koh­taan, mut­ta ko­ko­nai­suus toi­mii sil­ti oma­lei­mai­se­na, ja edel­li­so­saa ta­sa­pai­noi­sem­pa­na, elo­ku­va­na.

Kuva & ääni

Audiovisuaalinen ote tuntuu terästyneen edellisosasta, joka sekään ei ollut huono. Kuvanlaatu päivänvalossa on mainio, ja tummemmissa sisäotoksissakin vaivatta kelvollinen. Jälki on erottelevaa ja luonnollista, ja kameran edessä avautuva miljöökin on luotu ilahduttavan viitseliäästi. Ääniraita toimii vetämättä ajatuksia elokuvan ikään, joten valitukselle ei juuri jää sijaa. Ekstroissa suppea, mutta napakka dokumentti (16 min.), kooste ohjaajasta (8 min.), traileri, kuvagallerioita ja eristetty musiikkiraita.

Ekstrat

Elokuva on tässä arvosteltu kaikki 8 tähänastista Apinoiden planeetta -elokuvaa sisältävältä boksilta. (IJ)
07/12/2014

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy