Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Runaway

Karkuri 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1984Kesto: 100 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
1080p 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 2.0
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 4020628841249

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Mic­hael Crich­to­nin ta­ri­naan pe­rus­tu­va ker­to­mus tu­le­vai­suu­des­ta, jos­sa ro­bot­te­ja löy­tyy muual­ta­kin kuin teh­tais­ta ja ko­ti­ta­louk­sien imu­roin­ti- ja ruo­hon­leik­kaus­tehtä­vistä.

Mic­hael Crich­to­nin ta­ri­naan pe­rus­tu­va ker­to­mus tu­le­vai­suu­des­ta, jos­sa ro­bot­te­ja löy­tyy muual­ta­kin kuin teh­tais­ta ja ko­ti­ta­louk­sien imu­roin­ti- ja ruo­hon­leik­kaus­tehtä­vistä. Je­pa­ri (Tom Sel­leck) pitää pil­las­tu­neet ro­bo­tit ku­ris­sa kun­nes huo­maa, että nii­den pii­ri­sar­jo­ja on nä­pelöi­ty epämääräi­sin tar­koi­tus­pe­rin.
C­rich­to­nin tuo­tan­nos­sa tämä on luon­te­va jat­ke Wes­tworl­dil­le, jo­ka tässä jal­kau­tuu ta­val­lis­ten kan­sa­lais­ten ko­tei­hin. Ro­bo­tit ovat hel­lyttävän pie­niä ja pa­lik­ka­mai­sia, ja näyt­te­lijä­suo­ri­tuk­set­kin lup­sa­kan tees­ken­te­lemättö­miä. Elo­ku­va­na tätä on vai­kea ot­taa va­ka­vis­saan — ja on vai­kea us­koa, että ku­kaan oli­si näin kos­kaan teh­nytkään — mut­ta aja­tus­leik­ki on ve­toa­va. Lip­pu­luu­kul­la tämä jäi sa­ma­na vuon­na il­mes­ty­neen Ter­mi­naat­to­rin jal­koi­hin.
Lä­peensä pöhköstä kuo­sis­ta huo­li­mat­ta elo­ku­van tu­le­vai­suu­den­ku­va on kou­kut­ta­van mie­tit­ty ja ny­kypäivään jo­pa hätkäh­dyttävän osu­va. Tu­ho­lais­ten tor­ju­ja mais­si­pel­lol­la, ka­me­rad­ro­ne, ipa­di pei­ton al­la ja mo­ni muu­kin elo­ku­van tu­le­vai­suu­den ku­vis­ta osuu yllättävän hy­vin maa­liin­sa jo tänäpäivänä. Ku­vas­to on to­ki 80-lu­vun pa­lik­ka­mai­sen suo­dat­ti­men lä­pi vi­sioi­tua ja si­ten oman ai­kan­sa tuo­te, mut­ta funk­tio­naa­li­sel­la ta­sol­la an­ti on pe­rin pä­tevää. Nais­ku­val­taan tämä sitä vas­toin tun­tuu di­no­sau­ruk­sel­ta: elo­ku­va al­kaa Sel­lec­kin sih­tail­les­sa uu­den pa­rin­sa ta­ka­mus­ta ja päät­tyy ky­sy­myk­seen osaa­ko tämä ko­ka­ta.
Mitään elo­ku­vas­sa ei kan­na­ta ot­taa liian va­ka­vas­ti, mut­ta viit­se­liääs­ti kynäil­tynä tu­le­vai­suu­den vi­sio­na ja 80-lu­vun pop­corn-pläjäyk­senä tämä kestää kyllä kat­se­lu­ker­ran. Kiss-yh­tyeestä tut­tu Ge­ne Sim­mons te­kee tässä esi­kois­roo­lin­sa oi­keas­sa elo­ku­vas­sa.

Kuva, ääni & ekstrat

Ihohuokoisiin asti paikoin luotaava kuva on ikäisekseen erinomaisen terävä ja vakaa. Ääniraita toistaa dialogin moitteettoman selkeästi, ja sekä vähäisen musiikin että tehosteet metallisesti. Ekstroissa traileri ja kuvagalleria. Saksalaispainos. (IJ)
05/08/2019

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy