Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Casablanca

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1942Kesto: 103 minuuttia
Julkaisija: Sandrew MetronomeKuva:
1080p 1.33
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 107491EAN: 7321944797911

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

"­Kyy­ni­sen kuo­re­si al­ta löy­tyy tun­tei­li­ja", ku­vaa po­lii­si­mes­ta­ri Louis Re­nault 37-­vuo­tias­ta Ric­hard Blai­nea.

"Kyy­ni­sen kuo­re­si al­ta löy­tyy tun­tei­li­ja", ku­vaa po­lii­si­mes­ta­ri Louis Re­nault 37-vuo­tias­ta Ric­hard Blai­nea. Yk­si maail­man ra­kas­te­tuim­mis­ta ja ar­vos­te­tuim­mis­ta rak­kaust­ra­ge­diois­ta sai upean koh­te­lun kah­den le­vyn eri­kois­jul­kai­sus­sa. Nyt­tem­min tätä ihai­lee enemmän mies­ten vä­li­sen sym­pa­tian (Humph­rey Bo­gart ja Clau­de Rains) har­vi­nai­se­na ku­vauk­se­na. Roo­li­kir­jo on li­ki lyömätön (Paul Hen­reid, Con­rad Veidt, Syd­ney Greenst­reet, Pe­ter Lor­re).
Uu­den BD-lai­tok­sen kun­niak­si tätä kan­nat­taa kat­soa Re­nault-kon­ja­kin kans­sa. Elo­ku­van opet­ta­maan ta­paan pie­nistä tulp­paa­ni­la­seis­ta sie­mail­len, jot­ta al­ko­ho­li ei do­mi­noi he­delmää. Tämä myös sik­si, että Suo­men kan­sa­lais­ten omis­ta­ma val­tio­nyh­tiö Al­tia on nyt­tem­min os­ta­nut ko­ko Re­nault-kon­jak­ki­ta­lon it­sel­leen ni­mi­neen ja va­ras­toi­neen. Hyvä niin, kun­han eivät au­to­merk­kiä os­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Muutaman vuoden takainen DVD-laitos ihastutti kauniilla, tarkalla ja virheettömällä kuvallaan. Nykypäivän katsannossa se onkin edelleen hyvätasoinen 1940-luvun erottelu, mutta BD hoitaa hankalat kohdat, kuvien reunat ja sumeat kohdat paljon paremmin. Selkeä monoraita. Ekstroissa Lauren Bacallin esipuhe, kaksi kommenttiraitaa (toinen kriitikko Roger Ebertiltä), trailereita, 7+35+84 min. dokumentit, radioshow, 8 min. Looney Tunes -animaatio, kaksi min. poistettuja kohtauksia ja 5 min. ylijäämäotoksia.(PS)
15/11/2010
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy