Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

King Kong

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1976Kesto: 129 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.33
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
VET: 85981  

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Kon­gin kes­kimmäi­nen kar­naa­tio on tyy­likäs, yk­sin­ker­tai­sen suo­ra­vii­vai­nen toi­min­ta­seik­kai­lu, jos­sa jät­tia­pi­nan jäl­jil­le ek­syy epä­toi­voi­nen öl­jy-yh­tiön pamp­pu.

Kon­gin kes­kimmäi­nen kar­naa­tio on tyy­likäs, yk­sin­ker­tai­sen suo­ra­vii­vai­nen toi­min­ta­seik­kai­lu, jos­sa jät­tia­pi­nan jäl­jil­le ek­syy epä­toi­voi­nen öl­jy-yh­tiön pamp­pu (C­har­les Gro­din). Jeff Brid­ges on oi­va va­lin­ta kah­den ai­vo­so­lun san­ka­rik­si, jo­ka tietää enemmän kuin mo­net to­ve­reis­taan, mut­ta ei kui­ten­kaan riittäväs­ti py­syäk­seen ko­to­na tak­ka­tu­len ää­ressä. Pe­don po­kaa­li­mor­sia­me­na tässä Jes­si­ca Lan­ge, jo­ka suo­riu­tuu vai­vat­ta ke­vyestä roo­lis­taan.
Lop­pu­hui­pen­nuk­sen siir­ty­mi­nen Em­pi­re Sta­te Buil­din­gistä World Tra­de Cen­te­riin on pet­ty­mys, mut­ta al­ku­peräi­sen elo­ku­van hen­gen mu­kai­nen, sillä tuol­loin­kin va­lit­tiin vain kor­kein mah­dol­li­nen ra­ken­nus. Sen si­jaan se­li­tys sil­le, mik­si Kong päättää kii­vetä juu­ri WTC:n tor­nei­hin tun­tuu kei­no­te­koi­sel­ta. Ha­lu­tes­saan elo­ku­vas­ta voi­si löytää ana­lo­gioi­ta Geor­ge W. Bus­hin Irak-kam­pan­jaan, öl­jyyn ope­raa­tion mo­ti­vaa­tio­na ja jäl­leen­ra­ken­nuk­seen mörön ta­kai­si­nis­ku­na.

Kuva, ääni & ekstrat

Ikäisensä näköinen karkeahko, mutta miellyttävän terävä kuva. Reunavärinää ja pientä roskaa esiintyy heltiämättömän kohinan saattelemana. Erikoistehosteet pitävät kuosinsa yllättävän hyvin, vaikka vertailu Peter Jacksonin uusioversioon olisikin täysin epäreilua. Ääniraita on hivenen kolkko, mutta ei särähdä missään vaiheessa korvaan ja jopa tilatuntua on tavoiteltu. John Barryn musiikki toimii kivasti. Kannessa väärä kesto. Ekstraton. (IJ)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy