Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Lightyear

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2022Kesto: 105 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 7333018024168

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Disney) ellei toisin mainita.

Elokuva

En­nen ani­maa­tioe­lo­ku­va Toy Sto­ryn le­lu-uk­koa oli ava­ruus­san­ka­ri ni­meltä Buzz Ligh­tyear.

En­nen ani­maa­tioe­lo­ku­va Toy Sto­ryn le­lu-uk­koa oli ava­ruus­san­ka­ri ni­meltä Buzz Ligh­tyear. Tämä elo­ku­va ker­too tuon mie­hen ta­ri­nan pe­lot­to­ma­na ava­ruus­seik­kai­li­ja­na ja tes­ti­lentäjänä, jon­ka täy­tyy sel­vitä pait­si tun­te­mat­to­mas­ta myös ajan­ku­lun ar­mot­to­mas­ta ai­ka­ja­nas­ta.
Erään­lai­se­na Toy Sto­ryn Buzz Ligh­tyea­rin syn­ty­ta­ri­na­na toi­mi­va epi­so­di on ihas­tut­ta­van seik­kai­lu­mie­li­nen ava­ruus­sa­tu, jos­sa läppä lentää ja toi­min­ta rul­laa. Alie­nin al­ku­ku­vis­ta al­ka­va seik­kai­lu on vii­meistä piir­toa myö­ten oman­sa, ja kai­kes­sa len­nok­kuu­des­saan val­loit­ta­va. Myös ai­kui­sem­mat kat­so­jat muis­te­taan ri­vien vä­liin upo­te­tuis­sa hei­tois­sa ja jo­pa va­ro­vai­ses­ti aja­tuk­sia herättävässä ta­ri­nan­kul­je­tuk­ses­sa.

Kuva

Loisteliaan värikylläinen ja komean yksityiskohtainen kuva tuntuu jälleen yhdeltä virstanpylväältä kohti näyttelijöillä kuvattua elokuvaa. Illuusio on nyt jo monin paikoin erehdyttävä, eikä avaruussatu voisi olla mielikuvituksekkaammin kuvitettu tai todenmukaisemmin fysiikaltaan mallinnettu. Valo, varjo ja karamellisävyihin asti yltävä väripaletti lyövät tässä kaikki leikkisästi kättä.

Ääni

Rehti ääniraita vetää turbobuustit takaseinään ja toistaa viitseliäästi dubatun dialogin vahvasti. Äänimaisema on aikuismaisen luonnollinen ja lapsenomaisen mielikuvituksekas. Enempää ei voisi toivoa, joskin suomenkielinen ääniraita on yhä taltioitu häviöllisenä DD5.1:senä kun taas alkuperäisraita on häviötön DTS-HD Master Audio 7.1. Ero ei silti jää kytemään hampaankoloon.

Ekstrat

Suomeksi tekstitetyissä ekstroissa hyvä tekijöiden kommenttiraita, poistettuja kohtauksia ohjaajan alustuksin (27 min.), making of (14 min.) ja kaksi koostetta (19 min.). (IJ)
13/10/2022

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.

Samasta kynästä

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy