Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Batman Forever

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1995Kesto: 121 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
4K HDR 1.85
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
VET: 99326EAN: 7340112748159

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Le­pak­ko­mies pää­see lä­hemmäs 60-­lu­vun juu­riaan vä­rikkään leik­kisässä seik­kai­lus­sa, jos­sa vas­ta­pe­lu­rei­na ovat Ar­vuut­ta­ja ja Kak­si­naa­ma.

Le­pak­ko­mies (nyt Val Kil­mer) pää­see lä­hemmäs 60-lu­vun juu­riaan vä­rikkään leik­kisässä seik­kai­lus­sa, jos­sa vas­ta­pe­lu­rei­na ovat Ar­vuut­ta­ja (Jim Car­rey) ja Kak­si­naa­ma (Tom­my Lee Jo­nes). Neon-heh­kui­nen sar­ja­ku­va-hu­pai­lu on nyt kes­kiössä, mut­ta näi­den ank­ku­rik­si mu­kaan on so­vi­tel­tu ly­hyitä syn­kis­te­ly-jak­so­ja, jois­sa le­pak­ko­mies pur­kaa trau­mo­jaan uu­del­le psy­ko­lo­gi-nai­systäväl­leen (Ni­co­le Kid­man).
Jo­pa elo­ku­van run­saat tap­pe­lut on ku­vat­tu kuin van­has­sa 60-lu­vun tv-sar­jas­sa kon­sa­naan, jos­kin ku­van pääl­le lii­ma­tut vä­rikkäät te­hos­te­teks­tit on kui­ten­kin unoh­det­tu pois. Kun vielä le­pak­ko­mies­kin syn­kis­te­lee men­nei­syyttään ja pu­huu val­tao­sin one­li­ne­rei­den kaut­ta on vai­ku­tel­ma pait­si mu­siik­ki­vi­deo­mai­sen kei­no­te­koi­nen myös san­gen kau­ka­na edel­li­so­sien synkästä sir­kuk­ses­ta. Oi­keas­taan vain Ro­bi­nin (Ch­ris O'­Don­nell) mu­kaan­tu­lo an­taa elo­ku­val­le us­kot­ta­van draa­man el­keitä, mut­ta eipä tämän draa­ma ole tar­koi­tus ol­la­kaan. Viih­teestä tämä­kin käy.

Kuva

Kirkuvan räikein värein sävytetty kuva näyttää 90-luvun videoviihdykkeeltä, mikä tämä toki onkin, mutta nyt 4K:na masteroituna. Jälki vaihtelee keskinkertaisen jäsentyneestä hieman pehmeään, näin erityisesti tehosteotoksissa, jotka vaikuttavat edellisosia budjettitietoisemmilta. Musta on mustaa ja värit ovat räiskyviä, mutta tyypillisen hienojakoisesta HDR:stä ei silti ole kyse. Myös ihosävyt tuntuvat jatkuvasti taittuvan trooppisiin hedelmiin, mutta tämä lienee tarkoituksellista. Parhaimmillaan kuva on kuitenkin riittävän tarkka erottelemaan vesipisarat pyykkikoneen kyljestä ja hiukset Arvuuttajan päästä, joten paremmalta elokuva tuskin on koskaan näyttänyt. Kannessa väärä kuvasuhde.

Ääni

Edellisosia vähäeleisempi ääniraita luottaa sirkushuveihin ja möreään dialogiin, mutta jos anti ei ole erityisen hienostunutta on se kuitenkin ongelmatonta.

Ekstrat

4K-version ekstroissa ohjaajan kommenttiraita. Boksin HD-levyllä lisäksi poistettuja kohtauksia (14 min.), Sealin musiikkivideo "Kiss from a Rose", traileri ja kahden tunnin edestä koosteita. Kannessa väärä kuvasuhde. (IJ)
05/06/2020

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy