Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Pain & Gain

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2013Kesto: 130 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7332431040649

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ä­ly­va­paa mus­ke­li­lef­fa kol­mes­ta kun­to­sa­lil­la viih­tyvästä li­has­kim­pus­ta, jot­ka päättävät tart­tua tut­tua mil­jonää­riä nil­kois­ta ja ra­vis­taa vähän elin­ta­soa­vus­tus­ta.

Ä­ly­va­paa mus­ke­li­lef­fa kol­mes­ta kun­to­sa­lil­la viih­tyvästä li­has­kim­pus­ta, jot­ka päättävät tart­tua tut­tua mil­jonää­riä nil­kois­ta ja ra­vis­taa vähän elin­ta­soa­vus­tus­ta. Kol­mi­kon me­ne­telmät ovat kuin suo­raan sket­sioh­jel­mas­ta, mut­ta yllättäen elo­ku­van taus­tal­ta löy­tyy to­si­ta­ri­na mia­mi­lai­sen Sun Gym -kun­to­sa­lin vak­ka­reis­ta.
Oh­jaa­ja Mic­hael Bayn kä­denjäl­keä tästä ei tun­nis­ta kuin muu­ta­mas­ta ra­ha­pi­no­ja, var­ta­loi­ta ja yli­suur­ta Mia­mi-kylt­tiä li­pai­se­vas­ta ka­me­ra-a­jos­ta. Mus­ke­lei­ta kan­ta­vat Mark Wahl­ber­gin ja Dway­ne John­so­nin sen si­jaan luon­nol­li­ses­ti tun­nis­taa, sa­moin muu­ta­mat si­vuo­sien kas­vot To­ny Shal­hou­bis­ta Ed Har­ri­siin. Mie­het ka­me­ran edessä tun­tu­vat­kin on­nis­tu­van hy­vin: Wahl­berg on mag­neet­ti­nen ma­ni­pu­laat­to­ri ja John­son hu­pai­san heik­ko ai­sa­pa­ri, mut­ta elävän us­kot­ta­vik­si nämä hah­mot eivät nou­se.
Bay sa­no ha­lun­neen­sa tehdä pie­nen elo­ku­van, jo­ka al­kaa iloi­tel­len ja pää­tyy syn­kil­le lin­joil­le. Lop­pu­tu­los on­nis­tuu pai­koin hölmöi­lyssä, mut­ta va­ka­vas­ti tätä ei pys­ty ot­ta­maan vaik­ka to­si­taus­tas­ta tietää­kin. Hur­jas­ti yli­pitkä elo­ku­va ei löydä oi­keaa ta­sa­pai­noa keik­ka­ku­vauk­sen ja kah­den ai­vo­so­lun ko­hel­luk­sen vä­lillä, jo­ten hah­mot ja ta­ri­na jäävät kei­no­te­koi­sen oloi­sik­si. Tämä on har­mi, sillä pos­ket­to­mas­ta ta­ri­nas­ta oli­si riittä­nyt ai­nek­sia pa­rem­paan­kin elo­ku­vaan. Luu­se­ri­ko­me­diak­si tämä on sil­ti hyvä esi­tys.

Kuva, ääni & ekstrat

Hyvä kuva on väritoistoltaan tyylitelty ja erottelukyvyltään pätevä, jos ei aivan viiltävän terävä. Tarkoituksellisen sekasointuinen ääniraita tavoittelee friikkisirkusta enemmän kuin jännitystä tai toimintatykitystä vaikka musiikkiraidasta vastaakin Transformers-elokuvista muistettava Steve Jablonsky. Ekstroissa hyvä moniosainen making of (57 min.), joka kattaa kaiken oleellisen ohjaajan ja näyttelijöiden mietteistä kuvaustunnelmiin. (IJ)
28/12/2013
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy