Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Paluu apinoiden planeetalle

Beneath the Planet of the Apes 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1969Kesto: 95 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: DTSHD5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112716042

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Fox) ellei toisin mainita.

Elokuva

C­harl­ton Hes­ton läh­ti mu­kaan en­simmäi­seen jat­ko-o­saan vain vas­ta­ha­koi­ses­ti, jo­ten nyt lan­ne­vaa­tet­ta kan­taa suu­rim­man osan ajas­ta Ja­mes Fran­cis­cus edel­li­so­san ast­ro­naut­tien perään maa­pal­lol­ta lä­he­tet­tynä sel­vi­tys­mie­henä.

C­harl­ton Hes­ton läh­ti mu­kaan en­simmäi­seen jat­ko-o­saan vain vas­ta­ha­koi­ses­ti, jo­ten nyt lan­ne­vaa­tet­ta kan­taa suu­rim­man osan ajas­ta Ja­mes Fran­cis­cus edel­li­so­san ast­ro­naut­tien perään maa­pal­lol­ta lä­he­tet­tynä sel­vi­tys­mie­henä. Asen­teel­taan so­tai­sem­mil­le lin­joil­le, mut­ta ot­teel­taan jok­seen­kin sees­tei­sempään me­noon tyy­tyvä elo­ku­va on yhtä ai­kaa loo­gi­nen ja yllättävä jat­ku­mo edel­li­so­san ta­pah­tu­mil­le, jo­ten tällä­kin ker­taa pu­hu­taan kel­pos­ci­fistä.
Tah­di­tuk­sel­taan ja te­hos­teil­taan elo­ku­va on nyt muu­ta­man as­ke­leen lä­hempänä te­le­vi­sio­viih­dettä kuin elämää suu­rem­paa elo­ku­vaa, mut­ta ote on viih­dyttävä yhtä kaik­ki. Sa­nat­to­mat ping­pong-kuu­lus­te­lut, ai­vo­kak­sin­tais­te­lut ja ydi­na­seen aset­te­lu ro­tujän­nit­tei­den rat­kai­suk­si ovat pe­rin mu­nak­kai­ta kek­sintöjä, mut­ta te­le­vi­sio­mai­nen tul­kin­ta syö va­li­tet­ta­vas­ti osan te­hos­ta. Myös No­van pu­he­kou­lu­tus flirt­tai­lee koo­mi­suu­den kans­sa sa­maan ta­paan kuin Ter­mi­na­to­rin hy­my­kou­lu­tus T2:­sen pois­te­tuis­sa koh­tauk­sis­sa. Trip­pi on sil­ti ko­ko­nai­suu­te­na­kin hyvä.

Kuva & ääni

Trikkuvat ja apinanaamiot eivät enää ole ykkösosan tasolla, mutta hoitavat tehtävänsä kuitenkin kohtuudella. Lavasteet ovat yhä jännittävät, vaikka matte-maalaukset selvästi erottuvatkin. Hyvä kuva piirtää detaljit vakaasti ja kaikenlainen värinäkin pysyy hyvin aisoissa. Häviöttömänä DTS-HD Master Audiona koodattu ääniraita soi sekin mukavan puhtaasti. Ekstroissa erillinen musiikkiraita (häviöllisesti pakattu DTS 5.1), hyvä making of (22 min.), traileri ja kuvagallerioita.

Ekstrat

Elokuva on tässä arvosteltu kaikki 8 tähänastista Apinoiden planeetta -elokuvaa sisältävältä boksilta. (IJ)
04/12/2014
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy